Het Industriemuseum is open. Klik hier en reserveer je tickets online.

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media

BEZOEK LABO VAKGROEP TEXTIEL UGENT

19/05/2021 18:30 - 20:00

Wanneer: woensdag 19 mei 2021

Uur: van 18.30 tot 20 uur

Waar: Vakgroep Textiel UGent, Technologiepark 907, Zwijnaarde

Voor wie: volwassenen

Prijs:

• Vriend: 8 euro
  • niet-Vriend: 13 euro
  • kansentarief Vriend: 1,60 euro
  • kansentarief niet-Vriend: 2,60 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven is verplicht

Het textielcentrum van de Universiteit Gent werd in 1929 opgericht als onderzoekscentrum. De mechanische processen die opduiken bij de verwerking van natuurlijke vezels, zoals katoen en vlas, worden er aanvankelijk onder de loep genomen. Later breidt het onderzoek zich ook uit naar de tapijtindustrie en andere sectoren. Vandaag is het een wereldwijd erkend expertisecentrum binnen het domein van hoogtechnologische vezels, zoals nanovezels, kunstgras en intelligent textiel.

Professor dr. Lieva Van Langenhove schetst tijdens deze uitstap de evolutie van het centrum en zijn activiteiten. We brengen een bezoek aan de labo’s en bekijken enkele geavanceerde vezels en stoffen. Een unieke kans om de vakgroep Textiel te ontdekken!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrienden van het Industriemuseum. Vrienden kunnen deelnemen aan voordeeltarief. Maar ook niet-vrienden zijn van harte welkom. Ook zin om Vriend van het museum te worden? Lees hier meer.

Vakgroep Textiel
INSCHRIJVEN

De inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling op het rekeningnummer BE73 0910 1974 2660 met vermelding van je naam en de titel van de activiteit.

ANNULERINGSVOORWAARDEN

Kan je na inschrijving en betaling toch niet deelnemen? Laat het ons zo snel mogelijk weten via vrienden@industriemuseum.be. Wanneer je annuleert tot twee weken voor de activiteit krijg je het inschrijvingsgeld terugbetaald, met uitzondering van de administratieve kosten (5 euro). Annuleer je later, dan moet de volledige deelnameprijs betaald worden. Bij annulering met gegronde reden (sterfgeval, ziekte, werk) krijg je het deelnamegeld terugbetaald, met afhouding van de administratieve kost. Hiervoor vragen we steeds een bewijsstuk. Hou er rekening mee dat een terugbetaling enkele weken kan duren.

uitstap
WANDELING HALFVASTENFOOR (GEANNULEERD)