menu
 
Ontdek de gloednieuwe expo BURN. Van brandgevaar tot burn-out
 

BEZOEK STUKWERKERS

08/07/2022 14:00 - 16:30

meer info

Wanneer: vrijdag 8 juli 2022

Uur: van 14 tot 16.30 uur

Waar: vertrek en aankomst bij Stukwerkers, Port Arthurlaan 40, Gent

Voor wie: volwassenen

Prijs inclusief busvervoer:

> Vriendentarief: 15 euro

> niet-Vriendentarief: 20 euro

> kansentarief: 4 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven is verplicht

 

Wil je graag deelnemen, maar heb je geen eigen vervoer? Neem dan even contact met ons op via vrienden@industriemuseum.be. We bekijken dan of je kan carpoolen met een andere Vriend.

meer algemene praktische info

Met zijn oprichting in 1338 is Stukwerkers het oudste nog actieve bedrijf in Gent, en voor zover bekend zelfs in België. Al meer dan zeven eeuwen lang laden en lossen de stukwerkers stuk per stuk (daar komt hun naam vandaan) ladingen van schepen. Vroeger met de hand, daarna met eenvoudige mechanische hulpmiddelen en vandaag met grote kranen en gespecialiseerde apparatuur. 

Hoewel de poorten van het stuwadoorsbedrijf normaal gesloten blijven voor bezoekers, krijgen de Vrienden de unieke kans op een kijk achter de schermen. 

Na een ontvangst in het hoofdkantoor van Stukwerkers bezoeken we tijdens een busrit verschillende locaties. Afhankelijk van wat ze die dag laden en lossen reizen we naar het Grootdok, Sifferdok, Mercatordok of Kluizendok. Zo leren we meer over vrachtafhandeling en -opslag, en het grotere geheel van transport en distributie.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrienden van het Industriemuseum. Vrienden kunnen deelnemen aan voordeeltarief. Maar ook niet-Vrienden zijn van harte welkom. Ook zin om Vriend van het museum te worden? Ontdek hier alle voordelen.

Stukwerkers
Stukwerkers
INSCHRIJVEN

Inschrijven voor deze activiteit is niet langer mogelijk. Neem gerust een kijkje naar de andere activiteiten georganiseerd door de Vrienden.

Vriendenactiviteit
BEZOEK LABO VAKGROEP TEXTIEL UGENT
18/05/2022 18:30 - 20:00
meer info
Vriendenactiviteit
FIETSUITSTAP VLAS A VELO (volzet)
12/06/2022 10:00 - 16:30
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit