Bezoek de nieuwe fototentoonstelling 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie'. Reserveer nu je tickets.

BEZOEK TONDELIERSITE (EN MIDDELEEUWS ONTBIJT)

17/07/2021 10:00 - 12:00

Wanneer: zaterdag 17 juli 2021

Uur: van 10.30 tot 12 uur

Waar: Tondeliersite Gent (wandeling), Industriemuseum (Middeleeuws Ontbijt)

Voor wie: volwassenen

Prijs voor de wandeling (exclusief ontbijt):

• Vriend: 8 euro
  • niet-Vriend: 13 euro
  • Vriend aan kansentarief: 1,60 euro
  • niet-Vriend aan kansentarief: 2,60

Inschrijven: vooraf inschrijven is verplicht

Toegankelijkheid

Taaliconen 4

Deze activiteit heeft taalicoon 4: Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed. Meer info op www.taaliconen.be.

(c) Huis van het Nederlands Brussel

Tussen de Gasmeterlaan en het Rabotpark in Gent vind je vandaag een volledig nieuw stadsdeel: de Tondeliersite. Op diezelfde plek stond ooit de Compagnie du Gaz de Gand. Vandaag herinneren enkel twee prachtige historische gashouders aan het verleden van deze plek.

Kathleen Moermans, erfgoedconsulente bij de dienst Monumentenzorg van de Stad Gent, neemt ons mee op verkenning. Ze deed uitgebreid onderzoek naar de geschiedenis van de site en is dus de geknipte persoon om licht te werpen op deze twee Gentse iconen.

Vrienden kunnen vóór de wandeling begint ook deelnemen aan het Middeleeuws Ontbijt in het Industriemuseum.

Wil je meer weten over de geschiedenis van de gasfabrieken in Gent? Lees dan zeker ook even dit boeiende verhaal of ontdek hier wat een gashouder precies is.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrienden van het Industriemuseum. Vrienden kunnen deelnemen aan voordeeltarief. Maar ook niet-Vrienden zijn van harte welkom. Ook zin om Vriend van het museum te worden? Lees hier meer.

INSCHRIJVEN

Door het formulier hieronder in te vullen, kan je inschrijven voor deze activiteit. Omwille van de onzekere situatie door het coronavirus is er voorlopig geen betaling vereist. Pas wanneer zeker is dat de activiteit zal kunnen doorgaan, zal je een persoonlijke betalingsuitnodiging ontvangen om je inschrijving definitief te maken. In geval van vragen, contacteer ons via vrienden@industriemuseum.be.

uitstap
BEZOEK STOOMCENTRUM MALDEGEM (GEANNULEERD)
17/04/2021 14:00 - 16:00
uitstap