menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.
 

BOEKVOORSTELLING 'JOHN COCKERILL'

06/10/2022 19:30 - 20:30

meer info

Wat: boekvoorstelling

Organisatie: Uitgeverij Houtekiet

Wanneer: donderdag 6 oktober 2022

Wanneer: van 19u30 tot 20u30

Voor wie: iedereen

Prijs: deelname aan de boekvoorstelling zelf is gratis. Bezoek je vooraf of nadien ook graag het museum, dan heb je een inkomticket nodig. Het museum is die avond n.a.v. Late Donderdag open tot 22 uur 's avonds.

Reserveren: vooraf inschrijven is noodzakelijk. Mail naar info@houtekiet.be om je in te schrijven. Het aantal plaatsen is beperkt.

meer algemene praktische info

De ambities van John Cockerill waren groot. Héél groot. Hij introduceerde stoommachines, hoogovens, spoorstaven en treinen. Zo joeg hij België en bij uitbreiding het hele continent de industriële revolutie in. Hij wond politici en koningen om zijn vinger, ging steeds verder, wilde steeds meer. Tot zijn hoogmoed hem ten val bracht. Zijn opmerkelijke levensverhaal leest als een roman ...

Dat levensverhaal doet Bart Vanacker uit de doeken in zijn nieuwe boek John Cockerill, keizer van de industriële revolutie (2022, Uitgeverij Houtekiet). 

John Cockerill
FEESTELIJKE RELEASE

De lancering van John Cockerill gebeurt tijdens een feestelijke voorstelling in het Industriemuseum op donderdag 6 oktober. Hilde Langeraert, conservator van het museum, zorgt voor een inleidend woordje, gevold door een boeiende uiteenzetting van Bart Vanacker over het wonderlijke leven van de man die Europa voorgoed veranderde. 

Ben je er graag bij? Schrijf je dan gratis in door een mailtje te sturen naar info@houtekiet.be

Het boek is de avond zelf ook te koop, aan 24,99 euro.

OVER DE AUTEUR

 Bart Vanacker studeerde journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent en is sinds begin jaren 2000 in de ban van industrieel erfgoed. Hij startte in 2020 tijdreizen, waarmee hij monumenten en erfgoed een tweede leven geeft via verhalen, beelden, video's en tours. Hij schreef samen met Reinout Bossuyt eerder al Verdwijnend België en Atlas van vergeten België.

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit