menu
 
Ontdek het coronaproof aanbod aan bubbelrondleidingen en -workshops om samen met de hele familie of vrienden van te genieten.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

DAG VAN DE DRUKKUNST (GEANNULEERD)

15/03/2020 10:00 - 16:00

meer info

Wanneer: zondag 15 maart

Uren: tussen 10 en 16 uur

Waar: drukkerijafdeling Industriemuseum

Wie: voor jong en oud

Prijs: inbegrepen in de museumtoegang

Inschrijven: niet nodig, tijdens je bezoek kan je de drukkerijafdeling bezoeken wanneer het jou past

meer algemene praktische info
ACTIVITEIT GEANNULEERD

Door de bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het Industriemuseum tot en met vrijdag 3 april gesloten. Tot dan worden ook alle geplande activiteiten geannuleerd.

Zondag 15 maart 2020 is het de Dag van de drukkunst. En dat laten we niet zomaar voorbij gaan. We steken de lont in het kruit en laten de drukpersen op volle toeren draaien! 

Verwacht je aan een drukte van jewelste, want de drukkers en vrijwilligers van de vernieuwde drukkerijafdeling tekenen massaal present en geven die dag het beste van zichzelf. 

Laat je tijdens je bezoek verrassen door tal van demonstraties. De Linotype en Intertype, de Heidelberg cilinderpers, de houten handpers, de degelpers... Kom ze met eigen ogen in volle glorie bewonderen. Of maak kennis met verschillende procedés zoals zeefdruk, lithografie en letterzetten. 

Kortom, je bezoek aan het museum wordt beslist de moeite waard! 

De demonstraties tijdens Dag van de drukkunst zijn geen aparte activiteit, maar een extra belevingsmogelijkheid. Vooraf reserveren of inschrijven is dus niet nodig. De toegang tot de drukkerijafdeling maakt deel uit van je bezoek en zit dus inbegrepen in de prijs van je museumtoegang.

tentoonstelling
DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit