Het Industriemuseum en museumcafé zijn momenteel tijdelijk gesloten. Klik voor meer info.

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media

DAG VAN DE WETENSCHAP: WEVEN @ HOME

22/11/2020 -

Wanneer: zondag 22 november

Waar: online

Voor wie: kinderen vanaf 7 jaar

Prijs: gratis

Het aftellen naar de Dag van de Wetenschap is begonnen! En dit jaar gaat die - we weten wel waarom - helemaal digitaal door. Bereid je voor op een superleuke dag vol ontdek- en experimenteerplezier bij je thuis.

Jong of iets minder jong? Stoer of slim? Denker of dromer? Iedereen vindt wel zijn favoriet tussen de vele podcasts, spelletjes, shows, workshops, rondleidingen en zoveel meer! Benieuwd wat er allemaal te gebeuren staat? Surf dan snel naar het volledige programma.

WEEFTECHNIEKEN @ HOME

Ook het Industriemuseum neemt deel aan de Dag van de Wetenschap met een online workshop. Daarin ontdek je dat je helemaal geen ingewikkelde machines nodig hebt om thuis aan de slag te gaan met weeftechnieken. Je krijgt allerhande info en tips om met een minimum aan materiaal en moeite, maar een beetje creativiteit en handigheid, je eigen creaties te maken.

Zelf een mini-weefgetouw in elkaar knutselen, een takweefsel maken of cd-weven? De begeleider in deze workshop legt je stap voor stap uit hoe je 't doet. En nadien kan je gewoon zelf aan de slag.

DEELNEMEN

Om gemakkelijk deel te nemen aan de online activiteiten van Dag van de Wetenschap, maak je best vooraf een account aan. Op basis van leeftijd, voorkeur voor thema's of activiteiten kan je vervolgens voor elk gezinslid een profiel samenstellen. Zo kan iedereen zijn programma op maat maken en hoef je niets te missen!

weven
Dag van de wetenschap