Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media

De Vrienden nodigen uit: Dr. ir. Dirk Torfs

18/10/2019 19:30 - 21:00

Wanneer: 18 oktober 2019, 19.30 uur
Waar: Industriemuseum
Wie: iedereen
Prijs: 5 euro (kansentarief: 1 euro), graag vooraf inschrijven
Meer info: vrienden@industriemuseum.be

Meer algemene praktische info
DE VRIENDEN NODIGEN UIT
DR. IR. DIRK TORFS: 'MAAKBEDRIJVEN 4.0 IN VLAANDEREN' (Lezing)

Hoe kan de industrie in Vlaanderen competitief zijn en blijven? Het is een vraag die met regelmaat van de klok gesteld wordt. Het antwoord volgens experts: Industrie 4.0. Via innovatie en digitale technologie een concurrentieel voordeel creëren, dát is de toekomst.

Neem nu de machines in een fabriek, die worden steeds slimmer en dus ook efficiënter. Dankzij sensoren kunnen ze bijvoorbeeld voorspellen wanneer een onderdeel stuk zal gaan. Zo kan het onderhoud optimaal ingepland worden en ligt de machine minimaal stil, wat een flinke besparing oplevert. Verder brengen robots die de assemblagelijn bevoorraden het (semi-)geautomatiseerde magazijn op de hoogte wanneer een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar is. Drones worden ingezet voor inventarisatie. En automatisch geleidde voertuigen brengen onderdelen van de ene assemblagelijn naar de andere.

Digitale technologie zal in hoge mate de toekomst van onze industrie bepalen. Verdwijnt de menselijke factor dan helemaal uit de fabriek van morgen? Nee…net de samenwerking tussen mens en machine zal ervoor zorgen dat maakbedrijven competitief blijven in een internationale context.

In deze presentatie licht dr. ir. Dirk Torfs de maakindustrie toe aan de hand van heel concrete voorbeelden. Hij gaat ook dieper in op hoe we hiermee werkbaar werk creëren voor onze werknemers en op welke manier Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, hiertoe bijdraagt.

Dr. ir. Dirk Torfs is algemeen directeur van Flanders Make en professor Quantitative Decision Making voor het Executive MBA programma van de Flanders Business School. De expert bij uitstek dus om de nieuwe maakindustrie 4.0 te kaderen.

Afspraak op vrijdag 18 oktober om 19.30 uur in het Industriemuseum. Graag vooraf inschrijven.

Opgelet, je inschrijving is pas definitief na betaling op het rekeningnummer BE41 0010 9518 9210.

Schrijf hier in
Tarief

OPGELET | Door onderhoudswerken aan de lift van het museum kan deze tijdelijk niet gebruikt worden door bezoekers. De werken zouden uiterlijk tegen zondag 3 november afgerond moeten zijn. We verontschuldigen ons voor het ongemak.

De Museumshop

Ontdek de shop