menu
 
Ontdek de gloednieuwe expo BURN. Van brandgevaar tot burn-out
 

WANDELING OUDE DOKKEN GENT

19/03/2023 10:00 - 12:00

meer info

Wanneer: zondag 19 maart 2023

Uur: van 10 tot 12 uur

Waar: Kleindokkaai, Gent

Voor wie: iedereen

Prijs:

> Vriendentarief: 8 euro

> niet-Vriendentarief: 13 euro

> kansentarief: 2,60 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk

 

meer algemene praktische info

Tot het einde van de vorige eeuw maakten de Oude Dokken deel uit van het Gentse havengebied. Toen de havenactiviteiten er rond de laatste eeuwwisseling voorgoed verdwenen, werden de toekomstplannen voor de dokken snel duidelijk. De ligging van de Oude Dokken zorgt er namelijk voor dat het een ideale plek is om te wonen. Toch mag het industriële verleden van de dokken niet vergeten worden. Om het rijke havenverleden te laten voortleven worden oude kranen, sporen, aanmeerpalen en andere typische havenelementen behouden en krijgen ze een nieuwe rol in het gebied.

Marc Pinte werkt bij de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning van Stad Gent. Hij is niet alleen nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Oude Dokken, maar heeft ook een uitgesproken interesse en voorliefde voor industrieel erfgoed. Hij neemt ons mee op een wandeling door het voormalige havengebied.

INSCHRIJVEN

Wil je deelnemen aan deze activiteit? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Je inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs op rekening BE73 0910 1974 2660, ten laatste één week voor aanvang van de activiteit. In geval van vragen, contacteer ons via vrienden@industriemuseum.be.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrienden van het Industriemuseum. Vrienden kunnen deelnemen aan voordeeltarief. Maar ook niet-Vrienden zijn van harte welkom. Ook zin om Vriend van het museum te worden? Ontdek hier alle voordelen.

Vriendenactiviteit
ATELIERBEZOEK MEESTER-LEERLINGTRAJECT
11/02/2023 14:00 - 15:30
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit