De drukkerijafdeling is momenteel enkel open op donderdag!
Download dit beeld

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Embed dit beeld
<div style="width:100px;height:100px;background-image:url(https://www.industriemuseum.be/files/attachments/.6373/20170930_AV_Drawing_Days_c_Corlazzzoli_17.jpg);background-size:cover;background-position:center;"></div>
Deel op social media

Drukkerijafdeling | Een wereld vol druk

Permanent

Meer info

Wanneer: kan elke dag geboekt worden tijdens de openingsuren, behalve op donderdag
Duur: 3 uur (halve dag) of 6 uur (hele dag)
Prijs: € 150 voor 3 uur, € 275 voor 6 uur, materiaal inbegrepen
Deelnemers: wegens beperkte plaats in het drukatelier max 15 pers. Bij grotere groepen moet de groep zich splitsen.
Aantal groepen: max 1 groep gelijktijdig
Reserveer: een halve dag of een hele dag
Meer info:  info@industriemuseum.be of T 09 323 65 00

Meer algemene praktische info

Het MIAT heeft een indrukwekkende historische drukkerijafdeling. Belangrijke accenten zijn de houten en metalen handpersen vanaf de 18e eeuw, de letterzetterij en lettergieterij uit de 19e en 20ste eeuw, lithografie en de moderne druktechnieken.

Deze workshop is een eerste creatieve kennismaking met de wereld van het drukken. Je ontdekt de techniek 'droge naald', waarbij je een tekening krast op een plexi-plaatje. Na het in-inkten, druk je deze af op een 100 jaar oude pers.

Drukkerijafdeling (enkel op donderdag)
Workshop op aanvraag
Drukkerijafdeling | Letters voelen