menu
 
Ontdek het coronaproof aanbod aan bubbelrondleidingen en -workshops om samen met de hele familie of vrienden van te genieten.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

ERFGOEDDAG: SPOREN VAN INDUSTRIEEL GENT BY NIGHT (GEANNULEERD)

25/04/2020 21:00 - 23:00

meer info

Wanneer: zaterdag 25 april 

Uren: van 21 tot 23 uur

Waar: Industriemuseum (start) / zwembad Van Eyck (einde)

Voor wie: volwassenen

Prijs: gratis, maar vol is vol!

Inschrijven: vooraf inschrijven verplicht

meer algemene praktische info
ACTIVITEIT GEANNULEERD

Omwille van het coronavirus kan Erfgoeddag 2020 niet doorgaan; de risico's voor de gezondheid van zowel organisatoren als bezoekers zijn te groot. Het thema 'De nacht' wordt volgend jaar hernomen tijdens de voorziene feesteditie tijdens Erfgoeddag 2021 op zaterdag 24 en zondag 25 april 2021.

Wie reeds inschreef voor deze wandeling wordt persoonlijk gecontacteerd met meer info. Dankjewel voor je begrip.

Weinig mensen kunnen zich het Gent van honderd jaar geleden inbeelden, vol rokende fabrieksschoorstenen en dichtbevolkte beluiken. Een gids, gewapend met zaklamp en talloze weetjes, neemt je mee langs plekken waar het industriële verleden nog volop doorschemert. Weet je wat gasgloeikousjes zijn? En werd er ’s nachts in de fabrieken gewerkt? Stap mee en bewonder de stad in een heel ander licht!

PRAKTISCH

Tijdens deze avondwandeling neemt een gids je mee op een tocht door het donker in de Gentse binnenstad. De afstand van de route bedraagt een kleine drie kilometer, de wandeling duurt in totaal zo'n twee uur. Voorzie gemakkelijke stapschoenen.

De wandeling start aan het Industriemuseum zelf en eindigt ter hoogte van het zwembad Van Eyck, gelegen op een tiental minuutjes stappen van het museum.

tentoonstelling
OVER MENSEN EN MACHINES
meer info
tentoonstelling
DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit