menu
 
Het Industriemuseum is tijdens de paasvakantie open van 10 tot 18 uur. Klik hier en reserveer je tickets online.
 

ERFGOEDDAG // GRATIS NOCTURNE

24/04/2021 18:00 - 23:00

meer info

Wanneer: zaterdag 24 april 2021

Uur: van 18 tot 23 uur

Waar: Industriemuseum

Voor wie: iedereen

Prijs: gratis, maar vooraf reserveren verplicht i.k.v. de geldende coronamaatregelen

Tickets: bestel hier je gratis tickets. Opgelet, ook voor kinderen dien je een gratis toegangsticket te reserveren.

meer algemene praktische info

Ontdek het volledig vernieuwde Industriemuseum voor de gelegenheid eens na valavond. Bewonder de lichtjes aan de Gentse skyline en neem vervolgens een flinke duik in ons industrieel verleden doorheen vijf chronologische boxen in de hoofdtentoonstelling 'Over mensen en machines'. Hier vind je de topstukken van het museum: de twijnmolen en de legendarische Mule Jenny.

Maak je eigen minizine terwijl je kennis maakt met 'Drie eeuwen grafische industrie'. Van op de loopbrug heb je zicht op het indrukwekkende drukatelier en de goedgevulde letterkasten. Met wat geluk zie je er bovendien gepassioneerde oud-drukkers of jonge grafici aan het werk.

Laat je tot slot onderdompelen in de verrassende en veelzijdige wereld van textiel in de kersverse expo '100% Textiel'. Bewonder de machines, voel aan de vele textielstalen, luister naar de verhalen en probeer tussendoor ook zelf even te kaarden, twijnen of weven. 

Hoofdtentoonstelling
Drukkerijafdeling
Textielafdeling
Erfgoeddag

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van Erfgoeddag 2021, dé feestdag voor iedereen die cultureel erfgoed een warm hart toedraagt. Elk jaar wordt er een ander thema gekozen. Wat het deze editie is? De nacht! 

Een gratis nocturne kan dan ook niet op het programma ontbreken. Reserveer wel vooraf je tickets via de online ticketingtool.

evenement
ERFGOEDDAG // BEZOEK GRATIS HET INDUSTRIEMUSEUM
24/04/2021 18:00 - 25/04/2021 18:00
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit