Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media

Festival van de Architectuur: Textielfabriek wordt Industriemuseum

22/09/2019 10:30 - 17:00

Meer info

Wanneer: zondag 22 september 2019, om 10.30, 11.30, 14.30 of 15.30 uur (tijdstip te kiezen bij inschrijving)
Waar: Industriemuseum
Wie: iedereen
Prijs: museumtoegang + 5 euro, graag vooraf inschrijven
Meer info: info@industriemuseum.be

Meer algemene praktische info
Een blik achter de schermen

Maak kennis met de voormalige katoenspinnerij Desmet-Guequier, vandaag beter gekend als het Industriemuseum in Gent. Kathleen Moermans (Dienst Monumentenzorg Stad Gent) en Hilde Langeraert (conservator Industriemuseum) nemen je mee op een unieke blik achter de schermen van het gebouw tijdens de Dag van de Architectuur. Ze vertellen je alles over het Manchesteriaans fabrieksgebouw en de recente vernieuwingsoperatie van het museum. Je ontdekt die dag niet alleen de geschiedenis van het gebouw en de nieuwe invulling, maar ook verborgen parels zoals de voormalige fabrieksingang en het indrukwekkende hijsluik.

De rondleidingen starten om:

• - 10.30 uur
  • - 11.30 uur (inschrijven is niet meer mogelijk)
  • - 14.30 uur (inschrijven is niet meer mogelijk)
  • - 15.30 uur
Meer info over het Festival van de Architectuur vind je hier.

Schrijf je in:
Geef bij 'Vragen of opmerkingen?' mee op welk tijdstip je de rondleiding wil volgen. De tijdstippen waaruit je kan kiezen vind je hierboven. Betalen kan op de dag zelf aan het museumonthaal.

De Museumshop

Ontdek de shop