menu
 
De tijdelijke expo 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie' is nog tot 26 september te zien. Boek nu je tickets en mis 'm niet.
 

FIETSTOCHT KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE

18/07/2021 14:00 - 16:30

meer info

Wanneer: zondag 18 juli 2021

Uur: van 14 tot 16.30 uur

Waar: vertrek aan het Industriemuseum

Voor wie: volwassenen, families met kinderen vanaf 12 jaar

Prijs

> standaardtarief: 12,50 euro

> Vriendentarief (10% korting): 11,25 euro

> kansentarief: 2,50 euro

Inschrijven: noodzakelijk; koop je ticket(s) vooraf via de online ticketing

 

Toegankelijkheid

Taalicoon 2

Deze activiteit heeft taalicoon 3: je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info op www.taaliconen.be(c) Huis van het Nederlands Brussel

 

Heb je nood aan een tolk Vlaamse Gebarentaal of heb je andere hulp nodig, laat het dan weten aan toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert via liesa.rutsaert@stad.gent of 09 323 65 26.

meer algemene praktische info

Fotograaf Alexander Dumarey duikt in de fotocollectie van het Industriemuseum en herfotografeert de Gentse textielfabrieken van weleer. Zwart-wit van toen schittert in deze fototentoonstelling zij aan zij met kleur van nu. Hebben de indrukwekkende fabrieksgebouwen de tand des tijds doorstaan? Werden ze gesloopt? Herbestemd? Of staan ze er nog steeds verkommerd bij?

Tijdens deze fietstocht ga je samen met een gids op pad en ontdek je het allemaal gewoon zelf. We fietsen langs verborgen industriële sites, vergane mastodonten en verrassende fabrieksplekken. (Her)ontdek Gent met je haren in de wind.  

Van Acker (c) Alexander Dumarey
UCO Rooigem (c)Alexander Dumarey

Foto's: Alexander Dumarey

PRAKTISCH

De fietsroute 'Kathedralen van de industrie' is zo'n 17 kilometer lang. Met de gids leg je tijdens deze tocht ongeveer 9 kilometer daarvan af. Wil je graag de volledige route nog eens (her)doen, neem dan je gratis exemplaar van de fietskaart mee, te vinden in het onthaal van het museum.

Deelnemers dienen een eigen fiets mee te brengen naar het startpunt aan het Industriemuseum. Zorg ervoor dat je fiets in goede staat is: opgepompte banden, werkende remmen... Heb je geen eigen fiets en wil je graag deelnemen, informeer vrijblijvend bij de Fietsambassade (Fietspunt Gent-Dampoort) naar de tarieven om een fiets te huren. 

DEELNEMEN

Bekijk de beschikbaarheid van het aantal beschikbare plaatsen en koop je ticket(s) online via de ticketingtool. Geen tickets meer beschikbaar? Dan is de activiteit volzet. 

Vragen? Contacteer ons via info@industriemuseum.be of 09 323 65 00. 

tentoonstelling
ALEXANDER DUMAREY. KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE
24/04/2021 - 26/09/2021
meer info
tentoonstelling
100% TEXTIEL
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit