menu
 
Ontdek het coronaproof aanbod aan bubbelrondleidingen en -workshops om samen met de hele familie of vrienden van te genieten.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

GEGIDSTE WANDELING 'SPOREN VAN INDUSTRIEEL GENT'

19/07/2020 14:00 - 16:00

meer info

Wanneer: zondag 19 juli 2020

Uur: van 14 tot 16 uur

Waar: Industriemuseum

Voor wie: volwassenen

Prijs:

standaardtarief: 10 euro

UiTPAS met kansentarief: 2 euro

Vriendentarief: 9 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven vereist

 

Heb je nood aan een tolk Vlaamse Gebarentaal of heb je andere hulp nodig, laat het dan weten aan toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert via liesa.rutsaert@stad.gent of 09 323 65 26.

meer algemene praktische info

Slechts weinig mensen kunnen zich het Gent van honderd jaar geleden inbeelden, vol rokende fabrieksschoorstenen en dichtbevolkte beluiken. Die bloeiende industriestad van toen laat ons vandaag kennismaken met enkele erfgoedpareltjes. Die plekken werden verzameld op een fikse wandelkaart, beschikbaar in het Industriemuseum of bij het infopunt Toerisme op het Sint-Veerleplein in Gent. 

Gids Silvie neemt je op zondag 19 juli mee op wandel langs een aantal van deze erfgoedpareltjes. De wandeling start aan het Industriemuseum, waar tot 1975 een textielfabriek huisde, en leidt ons verder via de Vrijdagmarkt naar de Zuivelbrug, het Veerleplein en de Graslei om dan via het François Laurentplein en de Reep te eindigen vlakbij Portus Ganda, aan zwembad Van Eyck. 

Onderweg maak je kennis met heel wat gebouwen en weetjes uit het geweldige industrieverleden van Gent. Na de tour brengt de gids je terug tot bij het Industriemuseum. Wie wil, kan ook de wandelroute afwerken met de wandelkaart in de hand en zo nog enkele extra weetjes meepikken.

Wandeling Sporen van industrieel Gent
Gidsbeurt
VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Er wordt slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten, zo kunnen we onderweg voldoende afstand bewaken. We raden je ook aan om tijdens deze wandeling een mondmasker te dragen. 

INSCHRIJVINGSFORMULIER
Vul onderstaand formulier in om in te schrijven voor de gegidste wandeling 'Sporen van industrieel Gent'. Op de dag van de wandeling kan je betalen aan het museumonthaal.

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit