menu
 
Bezoek de nieuwe fototentoonstelling 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie'. Reserveer nu je tickets.
 

GEGIDSTE WANDELING 'SPOREN VAN INDUSTRIEEL GENT'

19/07/2020 14:00 - 16:00

meer info

Wanneer: zondag 19 juli 2020

Uur: van 14 tot 16 uur

Waar: Industriemuseum

Voor wie: volwassenen

Prijs:

standaardtarief: 10 euro

UiTPAS met kansentarief: 2 euro

Vriendentarief: 9 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven vereist via +32 (0)9 323 65 20

 

Heb je nood aan een tolk Vlaamse Gebarentaal of heb je andere hulp nodig, laat het dan weten aan toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert via liesa.rutsaert@stad.gent of 09 323 65 26.

meer algemene praktische info

Slechts weinig mensen kunnen zich het Gent van honderd jaar geleden inbeelden, vol rokende fabrieksschoorstenen en dichtbevolkte beluiken. Die bloeiende industriestad van toen laat ons vandaag kennismaken met enkele erfgoedpareltjes. Die plekken werden verzameld op een fikse wandelkaart, beschikbaar in het Industriemuseum of bij het infopunt Toerisme op het Sint-Veerleplein in Gent. 

Gids Silvie neemt je op zondag 19 juli mee op wandel langs een aantal van deze erfgoedpareltjes. De wandeling start aan het Industriemuseum, waar tot 1975 een textielfabriek huisde, en leidt ons verder via de Vrijdagmarkt naar de Zuivelbrug, het Veerleplein en de Graslei om dan via het François Laurentplein en de Reep te eindigen vlakbij Portus Ganda, aan zwembad Van Eyck. 

Onderweg maak je kennis met heel wat gebouwen en weetjes uit het geweldige industrieverleden van Gent. Na de tour brengt de gids je terug tot bij het Industriemuseum. Wie wil, kan ook de wandelroute afwerken met de wandelkaart in de hand en zo nog enkele extra weetjes meepikken.

Wil je deelnemen aan de wandeling maar ben je nog niet ingeschreven? Schrijf je alsnog telefonisch in via +32 (0)9 323 65 20. 

Wandeling Sporen van industrieel Gent
Gidsbeurt
VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Er wordt slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten, zo kunnen we onderweg voldoende afstand bewaken. Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de wandeling, ook de gids draagt een face shield. 

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit