Bezoek de nieuwe fototentoonstelling 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie'. Reserveer nu je tickets.

GENTLEZING // KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE (ONLINE)

06/05/2021 19:30 - 21:00

Wanneer: donderdag 6 mei 2021

Uur: van 19.30 tot 21 uur

Waar: live via de Facebook-pagina van Bibliotheek De Krook

Voor wie: volwassenen

Prijs: gratis

Reserveren: niet nodig

Organisatie: Avansa Regio Gent

Je kan op het moment van de uitzending vrij surfen naar de Facebook-pagina van Bibliotheek De Krook. Dit is een publieke pagina dus heb je geen account nodig. Enkele dagen na de lezing kan je die ook online herbeluisteren via Soundcloud.

Alexander Dumarey, fotograaf en journalist voor VRT NWS, en Hilde Langeraert, conservator van het Industriemuseum, duiken in de fotocollectie van het museum en nemen je mee naar de imposante textielfabrieken van weleer, de kathedralen van de industrie. Wat is er vandaag geworden van deze ooit bruisende industrieplekken? Sommige zijn gesloopt, andere herbestemd tot winkelpanden, lofts of kantoren. Nog andere fabrieken staan er nog steeds verkommerd bij.

Heb je interesse in industriële architectuur? In die typische vorm van een textielfabriek? Of kom je graag meer te weten over documentaire fotografie en herfotografie? Hoe je met een historisch beeld aan de slag gaat, het juiste standpunt zoekt en de juiste keuzes maakt? Stap dan met ons mee in een boeiende lezing, geïllustreerd met beelden uit de oude doos of net vers van de pers.