De drukkerijafdeling is momenteel enkel open op donderdag!
Download dit beeld

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Embed dit beeld
<div style="width:100px;height:100px;background-image:url(https://www.industriemuseum.be/files/attachments/.6515/campo_santo.jpg);background-size:cover;background-position:center;"></div>
Deel op social media

Industriëlen op de begraafplaats van Sint-Amandsberg

30/09/2018 10:30 - 12:30

Meer info

Wanneer: 30/09/2018 om 10u30 - afspraak aan de Sint Amanduskerk (Visitatiestraat, Sint-Amandsberg)
Prijs: 5 euro Vrienden, 10 euro niet-Vrienden
Inschrijven: via Gentinfo
Meer info: vrienden@industriemuseum.be

Meer algemene praktische info

Tien dagen na de inzegening van het nieuwe kerkhof werd Marie de Hemptinne van de begraafplaats van de Brugse Poort overgebracht naar haar nieuwe, definitieve rustplaats. Enkele jaren later kreeg ze het graf van haar directe familie, waarvan de meeste leden actief waren in de textielindustrie, als haar naaste buur. Het startschot was gegeven.

Ongelooflijk veel andere magnaten, van allerlei pluimage vonden de weg naar Sint-Amandsberg. Aangezien faam, prestige en rijkdom afstralen, volgden ook de mindere goden van de industrie dit voorbeeld.

Geleide wandeling, met als gids An Hernalsteen.

De Museumshop

Ontdek de shop