Menu
 
Bezoek de nieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!
Download

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media
 

INSTAPWANDELING 'SPOREN VAN INDUSTRIEEL GENT' (volzet)

17/11/2019 14:00 - 16:00

Meer info

Wanneer: zondag 17 november, van 14u tot 16u

Waar: Industriemuseum (vertrekpunt wandeling)

Wie: iedereen

Prijs: 7 euro per persoon (kansentarief: 1,40 euro), graag vooraf inschrijven

Meer info: info@industriemuseum.be

 

Meer algemene praktische info

Slechts weinig mensen kunnen zich het Gent van honderd jaar geleden inbeelden, vol rokende fabrieksschoorstenen en dichtbevolkte beluiken. Die bloeiende industriestad van toen laat ons vandaag kennismaken met enkele erfgoedpareltjes. 

Die pareltjes heeft het Industriemuseum op een fikse wandelkaart verzameld die vanaf de herfstvakantie 2019 gratis beschikbaar is in het Industriemuseum of bij het infopunt Toerisme op het Sint-Veerleplein in Gent. 

Gids Sylvie neemt je op zondag 17 november alvast mee op wandel langs een aantal van de erfgoedpareltjes. Ga mee en ontdek het geweldige industriële verleden van de stad. 

De wandeling start aan het Industriemuseum - waar tot 1975 een textielfabriek huisde - en leidt ons verder via de Vrijdagmarkt naar de Zuivelbrug, het Veerleplein en de Graslei om dan via het François Laurentplein en de Reep te eindigen vlakbij Portus Ganda, aan zwembad Van Eyck. 

Onderweg maak je kennis met heel wat gebouwen en weetjes uit het industrieverleden van Gent. Na de tour brengt de gids je terug tot bij het Industriemuseum. Wie dat wil, kan ook de wandelroute afwerken met de wandelkaart in de hand en zo nog enkele extra weetjes meepikken.

Wandeling volzet

Heel wat olijke stappers schreven zich ondertussen in voor de instapwandelingen. Beide tochten zitten dan ook volledig vol, inschrijven is niet meer mogelijk.

De Museumshop

Ontdek de shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit