menu
 
Het zomert in het Industriemuseum. Ontdek het uitgebreide programma aan tentoonstellingen, rondleidingen en workshops deze zomer.
 

KANOVAREN LANGS INDUSTRIEEL ERFGOED

08/08/2021 14:00 - 16:30

meer info

Wanneer: zondag 8 augustus 2021

Uur: van 14 tot 16.30 uur

Waar: vertrek aan de Kleindokkaai

Voor wie: volwassenen en gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar

Prijs per persoon: 

> standaardtarief: 35 euro

> Vriendentarief (10% korting): 31,50 euro

> kansentarief: 7 euro

Inschrijven: noodzakelijk; koop je ticket(s) vooraf via de online ticketing

 

Toegankelijkheid

Taalicoon 2

Deze activiteit heeft taalicoon 3: je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info op www.taaliconen.be(c) Huis van het Nederlands Brussel

 

Heb je nood aan een tolk Vlaamse Gebarentaal of heb je andere hulp nodig, laat het dan weten aan toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert via liesa.rutsaert@stad.gent of 09 323 65 26.

 

meer algemene praktische info

We stappen aan de Kleindokkaai in de kano en varen met gidsen Maarten en Pieter langs het statige stapelhuis en onder felgekleurde kranen. Midden het geruis van de Dampoort draaien we ons schip richting Visserij en duiken we in de tijd. Onder het geloei van de koeien van het voormalige slachthuis en het gekolk van watermolens peddelen we richting drassige beluiken en imposante burgerwoningen.

Weet jij waarom het eiland aan de Visserijvaart zo'n luidruchtige plek was? Wat de vreemde spreuken op de burgerhuizen aan de Lousbergkaai betekenen? Hoe het er in het Lousberggesticht aan toe ging?

Je ontdekt het tijdens deze fikse kanotour langs industrieel erfgoed. Het wordt een actieve, maar bovenal ook gezellige tocht. Gewapend met grijpers en afvaltonnen doen we onderweg ook aan vuilvissen. Zo dragen we al dobberend bij aan meer propere wateren.

Ontspanning en plezier dus, terwijl je onderweg de minder bekende plekjes van Gent ontdekt én zorgt voor schoon water! Bij de tour hoort bovendien een toegangsticket voor het Industriemuseum, waar je op een interactieve manier nog meer ontdekt over het leven in en rond de fabrieken.

De kanotour wordt georganiseerd in samenwerking met Ghent Active Guides en Dokano vzw.

Kanovaren
Kanovaren
OVER DE KAPITEINS

Maarten en Pieter spoelden allebei als student aan in Gent. Intussen zijn ze gebeten door de stad en willen ze het moois van Gent graag met je delen. Als recreatieve sporters doen ze dat het liefst op een actieve manier: vanuit de kano, bijvoorbeeld. De ene geschiedenisleerkracht, de ander communicatiewetenschapper, allebei op gidsencursus... Het perfecte duo om jou door de Gentse wateren te babbelen!

PRAKTISCH

De kanotour start om 14 uur en duurt 2,5 uur. Ze is geschikt voor volwassenen en gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen moeten steeds begeleid worden door een volwassene. Deelnemers moeten kunnen zwemmen.

In de prijs van de activiteit zit de huur van je kano, vaarbenodigdheden en begeleiding door een gids inbegrepen. Met je ticket kan je bovendien ook een bezoek aan het Industriemuseum brengen. Afhankelijk van het startuur van je kanotocht kan je dus vrijblijvend voor of na de tour het Industriemuseum bezoeken.

DEELNEMEN

Bekijk de beschikbaarheid van het aantal beschikbare plaatsen en koop je ticket(s) online via de ticketingtool. Geen tickets meer beschikbaar? Dan is de activiteit volzet. Je kan ook telefonisch reserveren via het nummer 09 323 65 00. 

museumspel
ZOMERZOEKTOCHT 'SCHATTEN VAN VLIEG'
01/07/2021 - 31/08/2021
meer info
rondleiding
FIETSTOCHT KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE
18/07/2021 14:00 - 16:30
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit