Menu
 
Ontdek de nieuwe hoofdtentoonstelling 'Over mensen en machines'
Download dit beeld

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media
 

Maakdag (krokusvakantie)

05/03/2019 10:00 - 17:00

Meer info

Wanneer: dinsdag 5 maart 2019, doorlopend vanaf 10 tot 17 uur
Waar: Industriemuseum
Wie: Kinderen van 3 tot 12 jaar met hun (groot)ouders
Prijs: elk kind betaalt 8 euro (kansentarief 1.60 euro) (inclusief koek en drankje), begeleiders betalen de toegangsprijs tot het museum. Vrienden van het Industriemuseum krijgen 10% korting. Inschrijven hoeft niet.

Meer algemene praktische info

De Maakdag in het Industriemuseum is een creatieve dag voor het hele gezin, die in het teken staat van allerhande spin-, weef-, druk- en kleurtechnieken. Op de vorige Maakdag werden broches ontworpen, kunstwerkjes geweven, draden gesponnen of gekleurd, pompons gemaakt... Het werd een heuse knutsel- en maakdag in de oude katoenfabriek, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt!

Met je stempelkaart ga je samen met mama, papa, opa of tante op stap in het museum en ontdek je tal van workshops en doe-dingen waaraan je kan deelnemen. Na je bezoek ruil je je stempelkaart aan het onthaal in voor een tof hebbeding! En je knotsgekke creaties? Die neem je lekker mee naar huis! Deelnemen kan doorlopend tussen 10 en 17 uur. Tussen 12 en 13 uur nemen alle begeleiders een korte lunchpauze, maar de demonstratoren aan de bulderende textielmachines blijven aan de slag!

Wie honger heeft, kan met eigen lunchbox terecht in de ballonnenzaal. Je kan tussen 11 en 15 uur ook even uitblazen in museumcafé Bar Mitte en genieten van een smakelijk buffet op kindermaat. 10 euro voor de kinderen (tot 12 jaar), 14 euro voor volwassenen. Je kan ook gewoon kiezen voor een dagverse soep of een broodje natuurlijk.

Benieuwd naar het concrete programma? Hou dan deze pagina in de gaten, we vuren binnenkort een reeks leuke workshops en doe-dingen op je af!

Het thema wordt KLEUR...


Museumspel
Museumspel 'Over mensen en machines'
Meer info
Verjaardagsfeestje
Vier je verjaardag in het Industriemuseum!
Meer info

De Museumshop

Ontdek de shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit