Menu
 
Het Industriemuseum is terug open. Je bezoek vooraf reserveren is verplicht. Klik hier voor meer informatie en het online kopen van tickets.
Download

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media
 

MAAKDAG KROKUSVAKANTIE - VOLZET

26/02/2020 10:00 - 17:00

Meer info

Wanneer: dinsdag 25 februari 2020

Uur: keuze uit de voormiddag (van 10 tot 13 uur) of namiddag (van 14 tot 17 uur)

Waar: Industriemuseum

Wie: kinderen van 3 tot 12 jaar met hun familie

Prijs: elk kind betaalt 8 euro (kansentarief: 1,60 euro), inclusief koek en drankje. Begeleiders betalen de toegangsprijs tot het museum. Vrienden van het museum krijgen steeds 10% korting op deelname aan museumactiviteiten. 

Inschrijven: vooraf inschrijven is verplicht

 

Meer algemene praktische info

Tijdens de krokusvakantie pakken we uit met een nieuwe editie van de Maakdag, een creatieve dag voor het hele gezin die in het teken staat van allerhande druk-, textiel- en tinkertechnieken. 

Ga samen met je ouders, oma en opa, tante of nonkel op ontdekkingstocht doorheen het museum om deel te nemen aan workshops en doe-opdrachten. Je zelfgemaakte creaties neem je nadien lekker mee naar huis.

Het centrale thema? De knuffelfabriek! Het gedetailleerde programma lees je hieronder.

Kindje aan het werk met wol

PROGRAMMA

HOOFDTENTOONSTELLING | 5e verdieping

De knuffel-bouwstudio | 10:00-13:00 en 14:00-17:00
Een hond met zeven poten? Een stoere dino met een tutu? Of een aap van de toekomst? In de Tinker Studio kan het allemaal. Fantaseer er op los door onderdelen van knuffels te combineren of verwerk verschillende materialen tot een compleet nieuwe knuffel. Hoe gekker, hoe liever! 

DRUKKERIJAFDELING | 4e verdieping

Drukken met knuffels | 10:00-13:00 en 14:00-17:00
Kies een knuffel, inkt ze van kop tot teen in en daarna… jawel, halen we ze samen door de pers. Het resultaat? Heel wat platgedrukte snoeten en staarten. Maar ook een stoere knuffelafdruk om mee uit te pakken!

Knuffels op de planken | 10:00-13:00 en 14:00-17:00
Stilte in de zaal en actie! Kies een knuffel en maak er de hoofdrolspeler van in jouw eigen te gekke verhaal. Zoek je nog ideetjes? Enkele boeken uit de museumbibliotheek en onze regisseur helpen je beslist op weg!

Koddige kaartjes | 10:00-13:00 en 14:00-17:00
Kies een van de bedrukte knuffelkaartjes en maak er een klein kunstwerkje van. Inkleuren, versieren, bestempelen, … aan jou de keuze hoe je ze een hogere aaibaarheidsfactor geeft. 

TEXTIELAFDELING | 3e verdieping

Vingerpopjes van vilt | 10:00-13:00 en 14:00-17:00
Met wol, zeep en water maken we een klein vingerpopje, op maat van onze handen.

SOS Knuffelkliniek | 10:00-13:00 en 14:00-17:00
Is je beer een oog kwijt? Hangt het oor van Mevrouw Konijn wat los of verliest je favoriete knuffel zijn vulling? Breng ze dan mee, want in de Knuffelkliniek staat een team van naaisters klaar om je pluizige vrienden weer helemaal fit te krijgen.

Neem een duik in het knuffelbad | 10:00-13:00 en 14:00-17:00
Geen schuim in dit bad, maar wel knuffels. Héél veel knuffels waarin je kopje onder kan gaan. Vind jij nog de weg terug?

Ervaar het kabaal van de weefgetouwen | 13:00-14:00
Schrik niet van de bulderende weefgetouwen op de textielafdeling, ze maken een enorm kabaal. De oude katoenspinnerij waarin het museum vandaag huist, komt over de middag weer even tot leven. 

ZAAL 1 | 1e verdieping

Van kous tot knuffel (+6 jaar) | 10:00-13:00 en 14:00-17:00
Oude kousen, die gooien we niet zomaar weg! Met naald en draad toveren we ze om tot een schattige knuffel die we nadien een eigen gezicht geven. Heb je nog oude kousen liggen, breng ze gerust mee!

ZAAL 2 | 2e verdieping

Koekje en drankje | doorlopend
Nood om eventjes uit te rusten? Of een klein hongertje? Kom langs met je stempelkaart voor een lekker tussendoortje. Hier kan je ’s middags ook jouw lunchpakket opeten. 

HOE WERKT HET?

Met je stempelkaart ga je samen met mama, papa, opa of tante op stap in het museum en ontdek je de verschillende workshops en doe-dingen. Je kan aansluiten bij een workshop naar keuze, onze begeleiders helpen je op weg. Al mogen mama, papa, oma of opa natuurlijk ook helpen en meedoen waar nodig.

Klaar met een activiteit? Vraag dan een stempel aan de begeleider. Passeer met je stempelkaart zeker even langs het onthaal voor je vertrekt, want daar wacht er nog een fijne verrassing op je. En je knotsgekke creaties? Die neem je lekker mee naar huis! (Psst, een tasje meebrengen om je spulletjes in op te bergen, is dus zeker handig.)

Alle workshops zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar, tenzij anders vermeld in het programma. Tussen 13 en 14 uur gaan de demonstratoren aan de bulderende textielmachines volop aan de slag. Kom zeker even een kijkje nemen! 

LET'S GO SOCIAL!

Leuke kiekjes of filmpjes geschoten tijdens de Maakdag? Deel ze online op sociale media met de hashtags #maakdag en #industriemuseumgent!

MAAKDAG VOLZET

Ondertussen zit zowel het voormiddag- als het namiddagblok van de Maakdag volledig vol. Inschrijven kan dus niet meer. Blijf je graag op de hoogte van alle fijne activiteiten voor kinderen (en volwassenen natuurlijk!) in het Industriemuseum? Meld je dan zeker aan voor de nieuwsbrief.

De Museumshop

Ontdek de shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit