menu
 
Bezoek de gloednieuwe expo Kassa kassa!
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

LEZING 'HET EMAILBORD IN DE RECLAMEGESCHIEDENIS'

07/04/2022 19:30 - 21:00

meer info

Wanneer: donderdag 7 april 2022

Uur: van 19.30 tot 21 uur

Waar: Industriemuseum

Voor wie: volwassenen

Prijs:

> standaardtarief: museumtoegang + 5 euro

> Vriendentarief (10% korting): gratis museumtoegang + 4,50 euro

> kansentarief: 1,20 euro museumtoegang + 1 euro

Inschrijven: noodzakelijk; koop je ticket(s) vooraf via online ticketing

 

Toegankelijkheid

taalicoon 3

Deze activiteit heeft taalicoon 3: Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info op www.taaliconen.be. (c) Huis van het Nederlands Brussel

 

Heb je nood aan een tolk Vlaamse Gebarentaal of heb je andere hulp nodig, laat het dan weten aan toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert via liesa.rutsaert@stad.gent of 09 323 65 26.

meer algemene praktische info

email (het; o)
1 met gekleurde metaalverbindingen vermengde glasmassa, ter bescherming of versiering aangebracht op gebruiks- en kunstvoorwerpen

e-mail (de; v(m))
1 het versturen van berichten van een computer naar een andere computer (e = electronic)
2 (meervoud: e-mails) op die manier verstuurd bericht 

Email en e-mail, ze zorgen al eens voor verwarring. Emailkenner en -verzamelaar Jan De Plus maakt daar komaf mee en vertelt je meer over zijn passie voor het emailbord. Duik in de geschiedenis van deze bijzondere reclameborden en kom meer te weten over de techniek emailleren. Jan loodst je tijdens deze lezing boordevol kleurrijke beelden en weetjes doorheen de boeiende wereld van de reclameborden in email. Na afloop kijk je ongetwijfeld met een andere blik naar deze vintage borden wanneer je er nog ’s eentje aantreft op café of langs de weg.

OVER DE SPREKER
Jan De Plus

Jan De Plus studeerde aanvankelijk geografie in Gent. Maar toen hij zowat 25 jaar geleden eerder toevallig in contact kwam met de wereld van het email, kreeg hij de microbe te pakken. Het resultaat is een jarenlange gepassioneerde zoektocht naar alles wat hiermee te maken heeft. 

Jan is gespecialiseerd in het Belgische geëmailleerd reclamebord en de emaillerieën die deze produceerden. Hij schreef er enkele boeken over en werkte mee aan verschillende tentoonstellingen over het thema. In 2015 kon het Industriemuseum een beroep doen op de expertise en de collectie van Jan voor de succesvolle expo ‘Amai email!’ over de Belgische emailindustrie.

TICKETS

Tickets voor deze activiteit bestaan uit een combinatie van museumbezoek en lezing. Voor het museumbezoek blijven de gebruikelijke reductietarieven van toepassing (Vrienden, Museumpas, jongeren, ...) Reserveer vooraf je combiticket(s) via online ticketing of reserveer telefonisch via 09 210 10 75 (op weekdagen; tussen 9 en 17u).

Door de maandelijkse laatavondopening blijft het museum 's avonds open tot 22 uur. 

Emaillen bord
Emaillen bord

Zin in een proevertje? Ontdek hier alvast het verhaal van Emaillerie Belge.

tentoonstelling
KASSA KASSA!
26/11/2021 - 28/08/2022
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit