menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

SVEN CONSUMEERT!

20/07/2022 16:00 - 17:30

meer info

Wanneer: woensdag 20 juli 2022

Uur: van 16 tot 17.30 uur

Waar: Industriemuseum

Voor wie: volwassenen

Prijs:

> standaardtarief: museumtoegang + 5 euro

> Vriendentarief (10% korting): gratis museumtoegang + 4,50 euro

> kansentarief: 1,20 euro museumtoegang + 1 euro

> Tijdens de Gentse Feesten betalen Gentenaars (inclusief wie in een deelgemeente van Gent woont) géén museumtoegang. Hou hier rekening mee bij het kiezen van het gewenste tickettype.

Inschrijven: noodzakelijk; koop je ticket(s) vooraf via online ticketing

 

Toegankelijkheid

taalicoon 3

Deze activiteit heeft taalicoon 3: Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info op www.taaliconen.be. (c) Huis van het Nederlands Brussel

 

Heb je nood aan een tolk Vlaamse Gebarentaal of heb je andere hulp nodig, laat het dan weten aan toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert via liesa.rutsaert@stad.gent of 09 323 65 26.

meer algemene praktische info
GENTSE FEESTEN:
LEZING 'SVEN CONSUMEERT!'

Hoe machtig ben je als consument? Er zijn klantendiensten en ombudsdiensten, er bestaan consumentenprogramma’s en consumentenorganisaties en er is de consumentenwetgeving. Waarom laat je je dan soms toch nog in de luren leggen? 

Sven Pichal was de voorbije jaren een bevoorrechte getuige van datgene wat we allemaal doen: consumeren. Hij kreeg inzicht in de belangrijkste wetgeving, debatteerde met alle geledingen binnen bedrijven over hoe zij tegenover klanten staan en sprak met klanten over hoe ze zich soms bekocht voelen. Hij zag onder meer de weg die varkens afleggen van de stal tot op ons bord. Hij trok naar het hart van de kledingindustrie in Bangladesh en was daarnaast ook getuige van de 'vergroening' van onze economie. Massa’s ervaringen, die inzicht geven, maar ook nieuwe vragen oproepen. Met als belangrijkste vraag: komt er een dag dat we ons als consument niet meer laten misleiden? 

OVER DE SPREKER
Sven Pichal

Sven Pichal werkt als journalist voor radio- en televisieprogramma’s. Bij Radio 1 maakte hij samen met Annemie Peeters het populaire consumenten- en discussieprogramma Peeters & Pichal. Sinds 2014 presenteert hij op Radio 2 het consumentenprogramma De Inspecteur. 

Voor zijn job trekt Sven vaak op avontuur; met zo veel mogelijk ecologische voertuigen naar de klimaattop in Kopenhagen, op de barricaden voor meer klantvriendelijkheid bij de grote bedrijven, op zoek naar de herkomst van onze goedkope kledij in Bangladesh, de staat van het regenwoud in Brazilië ... 

tentoonstelling
KASSA KASSA!
26/11/2021 - 28/08/2022
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit