Menu
 
Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!
Download

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media
 

Maakdag (herfstvakantie)

29/10/2019 10:00 - 17:00

Meer info

Wanneer: dinsdag 29 oktober 2019, doorlopend vanaf 10 tot 17 uur
Waar: Industriemuseum
Wie: Kinderen van 3 tot 12 jaar met hun (groot)ouders
Prijs: elk kind betaalt 8 euro (kansentarief 1.60 euro) (inclusief koek en drankje), begeleiders betalen de toegangsprijs tot het museum. Vrienden van het Industriemuseum krijgen 10% korting. Inschrijven hoeft niet.

Meer algemene praktische info

De Maakdag in het Industriemuseum is een creatieve dag voor het hele gezin, die in het teken staat van allerhande druk-, textiel- en tinkertechnieken. Het wordt een heuse knutsel- en maakdag in de oude katoenfabriek, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt!

Thema van deze Maakdag? Spinnen! Want straks is het Halloween! Begin je al te griezelen bij de gedachte aan de griezelige diertjes? Wij ook! Maar wist je dat spinnen ook de techniek is waarbij je van wol een draadje maak? Je kan alvast proberen spinnen op één van onze spinnewielen! We weven ook een heus (spinnen)web en gaan aan de slag in de drukkerij, het textielatelier en in de Tinker Studio!

HOE WERKT HET?

Met je stempelkaart ga je samen met mama, papa, opa of tante op stap in het museum en ontdek je tal van workshops en doe-dingen waaraan je kan deelnemen. We zorgen voor een hele reeks fijne workshops, met het thema ‘Spinnen’ als rode draad. Na je bezoek ruil je je stempelkaart aan het onthaal in voor een tof souvenirtje! En je knotsgekke creaties? Die neem je lekker mee naar huis! De workshops zijn doorlopend van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur.

Tussen 12 en 13 uur nemen alle begeleiders een korte lunchpauze, maar de demonstratoren aan de bulderende textielmachines gaan dan volop aan de slag! Kom zeker even kijken! Wie honger heeft, kan met eigen lunchbox terecht in de ballonnenzaal of even pauzeren in één van de vele Gentse lunchplekken.

Benieuwd naar het volledige programma?
Nog even geduld!

Schrijf hier in:
Op de Maakdag kan je doorlopend aan alle activiteiten deelnemen, er is geen vaste volgorde en je sluit aan bij de workshops die je graag wil volgen. Wil je zeker zijn van een plekje? Laat dan hier je gegevens achter. Je ontvangt van ons een bevestiging van je inschrijving per e-mail. Betalen doe je op de Maakdag zelf aan het museumonthaal.

Verjaardagsfeestje
Vier je verjaardag in het Industriemuseum!
Meer info
Workshop
Familievrienden: Workshop initiatie smeden
09/11/2019 15:00 - 17:00
Meer info

De Museumshop

Ontdek de shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit