menu
 
Bezoek de gloednieuwe expo Kassa kassa!
 

MAAKDAG 'DE SPOOKJESFABRIEK'

03/11/2021 10:00 - 18:00

meer info

Wanneer: woensdag 3 november 2021

Uur: keuze uit voormiddag (van 10 tot 14 uur) of namiddag (van 14 tot 18 uur)

Waar: Industriemuseum

Voor wie: kinderen van 4 tot 12 jaar met hun familie

Prijs

> kind: 8 euro (kansentarief: 1,60 euro)

> volwassene: toegangsprijs tot het museum

Vrienden van het Industriemuseum krijgen steeds 10% korting op deelname aan museumactiviteiten en hebben gratis toegang tot het museum.

Inschrijven: noodzakelijk; koop vooraf je ticket(s) via de webshop

meer algemene praktische info

De Maakdag is – eindelijk – terug van weggeweest! Kom jij opnieuw met het hele gezin tinkeren, drukken, weven, spinnen… en rondspoken? Want het museum wordt tijdens deze editie omgetoverd tot een spookjesfabriek!

MAAKDAG?

De Maakdag is een creatieve dag voor het hele gezin die in het teken staat van allerhande druk-, textiel- en tinkertechnieken. Samen met mama, papa, opa of tante ga je op stap in het museum waar je verschillende workshops en doe-dingen kan ontdekken. De museumbegeleiders helpen je tijdens elke activiteit op weg, al mogen mama of papa natuurlijk ook helpen of meedoen waar dat handig is. En de werkjes die je tijdens de Maakdag ineen stak? Die neem je lekker mee naar huis als een leuk aandenken. 

maakdag
ACTIVITEITEN

BOUW EEN SPOOKKASTEEL | Dwalen spoken al bibberend rond in een slotgracht of vinden ze ’t best gezellig in een villa als Kakelbont? Dat bepaal je zelf. Want in de Tinker Studio ben jij de bouwmeester. Combineer materialen en technieken met een portie fantasie en maak het engste spookkasteel van allemaal.

DRUK EEN SPOOKJE | Wat gebeurt er als je een spookje platwalst? Ontdek het proefondervindelijk. Rol met de inktrol eens goed heen en weer over een van de verschillende ontwerpen. Leg het samen met een lapje stof op de pers en … drukken maar! Komt jouw spookje er heelhuids van tussen? 

VERSIER EEN GRIEZELKAART | Laat jij afschrikken door onze griezelige kaartjes? Of ga je ze net te lijf met kleurpotloden en stiften? Haal je kaartje op en nestel je in het tekenhoekje. 

KNUTSEL EEN SP(R)OOKJESSLINGER | Maak spookjes, pompoentjes en andere kleine griezels met pomponnetjes van stof en rijg ze aaneen tot een slinger. Ideaal om je kamer thuis een tikkeltje sp(r)ook(jes)achtiger te maken.

MAAK EEN MONSTERLIJK MASKER | Wij zorgen voor een masker, jij doet de rest. Gebruik stukjes stof, papier, vilt… en vooral veel kleur om van je spook, heks of vampier een echt kunstwerk te maken. Brrr…

WEK EEN VINGERVRETER TOT LEVEN | Met wol, water en wat zeep leren we je de kneepjes van het vilten. Daarna is het aan jou om er een klein vingerpopje van te maken. Maar pas op… dat ie je vinger niet oppeuzelt!

WANDEL HET HEKSENLABORATORIUM BINNEN | Zag jij al eens een heks aan het werk? In haar laboratorium maakt Laurence de gekste brouwsels die stoffen op magische wijze kleur geven. Durf jij een kijkje nemen in de potten of voelen aan de ingrediënten?

ONTSNAP UIT HET REUZENWEB | Help! De weg is versperd door een reuzenspinnenweb. Kan jij je er een weg doorheen banen? Maar opgelet, raak het web niet aan, want wie weet wat er dán gebeurt!?

GA OP SPOKENJACHT | Lap, de spookjes in de oude katoenfabriek hebben zich weer verstopt. De ganse nacht dwaalden ze door het museum op zoek naar de gezelligste donkere hoekjes en kantjes. Daar zijn ze nu ongetwijfeld aan het dutten. Vind jij ze alle tien terug om ze wakker te schudden?

SPIEGELTJE SPIEGELTJE IN DE NACHT… | … word jij een schattig spookje of een weerwolf met vacht? Of ben jij eigenlijk stiekem een heks? Toon aan de grimestand je ware aard en kleed je op voor de fotoshoot.

SPROOKJES MET SPOOKJES | Heb je al heel wat uitgespookt en dus nood aan een kleine pauze? Dan kan je terecht in de snoezelruimte. Lees een boekje en rust wat uit op de zachte kussens. 

BRULLENDE MACHINES | Stop je oren toe, want wanneer de weefgetouwen vol leven schieten, hoor je een kabaal van jewelste. 

Maakdag
Maakdag
PRAKTISCH

UREN
Om het aantal bezoekers tijdens de Maakdag te spreiden, kan je bij de aankoop van tickets kiezen tussen een voormiddagblok (van 10 tot 14 uur) of een namiddagblok (van 14 tot 18 uur). Daarbinnen heb je ruim de tijd om deel te nemen aan de activiteiten, reken ongeveer een drietal uur om alle workshops te doen. Natuurlijk ben je niet verplicht om aan elke activiteit deel te nemen; je komt en gaat wanneer jij dit wil binnen de uren van het door jou gekozen tijdsblok.

PRIJS
De deelnameprijs is 8 euro per kind (kansentarief: 1,60 euro / Vriendentarief: 7,20 euro). Begeleidende ouders of familie betalen de reguliere toegangsprijs tot het museum. Met je ticket voor de Maakdag kan je gedurende het gekozen tijdsblok (voor- of namiddag) vrij deelnemen aan alle workshops en ook de vaste tentoonstellingen van het museum bezoeken.

ETEN EN DRINKEN
In het toegangsticket zit een koekje en drankje per kind inbegrepen. Er is in het museum ook een ruimte voorzien voor wie ’s middags zijn eigen lunchpakket wil opeten. 

CORONAMAATREGELEN
Sinds 29 oktober zijn de coronamaatregelen opnieuw aangescherpt. Hierdoor is het dragen van een mondmasker tijdens de Maakdag verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. Een Covid Safe Ticket (CST) wordt niet gevraagd in het museum. Opgelet, om toegang te krijgen tot museumcafé Bar Baudelo moet je wel een geldig CST kunnen voorleggen.

Museumcafé Bar Baudelo is tijdens de Maakdag open en heeft heel wat lekkers op de kaart. Je kan er smullen van een griezelig buffet op kindermaat. Bloederige balletjes, slijmerige puree ... Durf jij het aan? Volwassenen betalen 16,50 euro, kinderen tot 12 jaar 8,50 euro. Van plan om likkebaardend aan te schuiven voor het buffet? Reserveren is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Laat hier weten met hoeveel knorrende maagjes je komt.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de Maakdag kan door vooraf je ticket(s) aan te kopen via de webshop. Ben je niet in de mogelijkheid om online aankopen te doen, dan kan je voor telefonische reservaties ook terecht op het nummer 09 210 10 75 (weekdagen tussen 9u00 en 17u00) of 09 323 65 00 (museumonthaal).

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit