Menu
 
Bezoek de nieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!
Download

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media
 

Ontmoetingsdag voor drukkers en grafici

24/02/2019 14:00 - 17:00

Meer info

Wanneer: zondag 24 februari 2019, van 14 tot 17 uur
Waar: Industriemuseum
Wie: (oud-)drukkers en grafici, partners en (klein)kinderen ook welkom
Prijs: gratis, graag vooraf inschrijven
Meer info: info@industriemuseum.be of 09 323 65 19

Meer algemene praktische info

De drukkerijafdeling van het Industriemuseum krijgt een make-over. Vanaf 4 mei 2019 pakt het museum er uit met een vernieuwde en uitgebreide drukkerijafdeling: een reis door drie eeuwen druktechniek. Wat zijn de evoluties? Welke veranderingen brachten ze met zich mee voor het drukkersvak? En voor de mensen in de drukkerij? Het museum zal ook een creatief drukkerslab herbergen waar bezoekers en makers actief kunnen leren en creëren.

Vandaag zijn er nog heel wat werkgevers, arbeiders en bedienden die kunnen getuigen over de vele veranderingen in de grafische sector. Omdat dit rijke verleden niet verloren mag gaan, zoeken we deze getuigen nu op.

Werk(te) jij in één of meerdere drukkerijen? Kom dan op zondagnamiddag 24 februari naar de ontmoetingsdag in het Industriemuseum. We halen samen herinneringen op en verzamelen een pak nieuwe verhalen. Heb je nog foto’s, documenten of andere objecten (gereedschap, werkkledij) waarover je graag iets vertelt, breng die dan zeker mee*!

(Programma en inschrijvingsformulier vind je verder op deze pagina.)

Programma

14 uur
Onthaal

14.15 uur
Welkomstwoord door Ann Van Nieuwenhuyse, directeur van het Industriemuseum. Toelichting van de vernieuwingsplannen van de drukkerijafdeling door conservator Hilde Langeraert.

14.15 tot 16 uur
Zaal: bar met een drankje en lekkers, scanpost voor documenten, fotoloop, babbelbox
Drukkerijafdeling: inloopworkshops Droge naald en Zeefdruk voor kinderen en hun (groot)ouders, demonstraties door drukkerijvrijwilligers

16 uur
Afsluitende groepsfoto en dankwoord

16 tot 17 uur
Zaal: bar met een drankje en lekkers

Schrijf hier in:

* Foto's of kleine voorwerpen die je meebrengt, kunnen herinneringen laten opborrelen bij andere aanwezigen en kunnen eventueel ook opgenomen worden in de museumcollectie. Dit geldt echter niet voor alle items en het is ook zeker niet verplicht. Foto's of documenten die je liever niet kwijt wil, worden ingescand zodat ze in de digitale collectie kunnen worden opgenomen. Het origineel neem je dan gewoon terug mee naar huis.

Tentoonstelling
DRUKKERIJAFDELING
Meer info
Workshop op aanvraag
DRUKKERIJAFDELING: KENNISMAKING MET LETTERPRESS
Meer info
Workshop op aanvraag
DRUKKERIJAFDELING: EEN WERELD VOL DRUK
Meer info

De Museumshop

Ontdek de shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit