menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.
 

ONTMOETINGSDAG KASSA KASSA!

27/03/2022 14:00 - 17:00

meer info

Wanneer: zondag 27 maart 2022

Uur: van 14 tot 17 uur

Waar: Industriemuseum

Organisatie: Industriemuseum, in samenwerking met PuurGent en de Unie van Actieve Verenigingen

Voor wie: iedereen die met retail, groothandel, verkoop ... te maken (gehad) heeft

Prijs: gratis

Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk; vul het formulier op deze pagina in, mail naar info@industriemuseum.be of bel 09 323 65 00

 

Toegankelijkheid

Taalicoon 2

Deze activiteit heeft taalicoon 2: je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed. Meer info op www.taaliconen.be.

(c) Huis van het Nederlands Brussel

 

Heb je nood aan een tolk Vlaamse Gebarentaal of heb je andere hulp nodig, laat het dan weten aan toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert via liesa.rutsaert@stad.gent of 09 323 65 26.

meer algemene praktische info

Stampte je een eigen zaak uit de grond? Stond je jarenlang achter de toonbank of kassa? Ben je misschien een marktkramer pur sang? Een kassierster of rekkenvuller die producten en winkelschappen zag evolueren? Of heb je op een andere manier te maken (gehad) met retail, groothandel, distributie, verkoop ...?

Kom dan naar de ontmoetingsdag in het Industriemuseum op zondag 27 maart 2022.

  • je ontmoet en netwerkt er met anderen uit de sector
  • je kan er je ervaringen, verhalen en anekdotes delen bij een tas koffie en iets lekkers
  • foto’s, documenten ... over je professionele activiteiten of werkervaring kunnen er gedigitaliseerd worden om op te nemen in de collectie van het Industriemuseum
  • je kan er de tentoonstelling Kassa kassa! ontdekken

Kan je er niet bij zijn, maar heb je toch een straf verhaal of iets anders om met ons te delen? Vul dan alsnog het inschrijvingsformulier in onderaan deze pagina, duid "0 personen" aan bij het aantal aanwezigen en deel je verhaal met ons in het rubriekje "achtergrond". Dan nemen we zelf contact met je op!

Ontmoetingsdag
Ontmoetingsdag

PROGRAMMA

Tijdens de ontmoetingsdag schotelen we je verschillende activiteiten voor, waaruit je zelf je eigen programma kan samenstellen. Volg je graag een van de mini-rondleidingen mee? Kom je luisteren naar Tina De Gendt over de Wondelgemstraat? Of kom je alleen maar even een babbeltje slaan met sectorgenoten? Alles kan! 

Ook kinderen zijn welkom en kunnen creatief aan de slag tijdens een inloopworkshop op de drukkerijafdeling. Heel even proberen of je lekker lang uitleven? Tijdens een inloopworkshop beslis je zelf wanneer je begint en wanneer je eindigt.

 vanaf 13u30   onthaal en registratie
 14u00   verwelkoming

 14u30 - 15u00
 15u15 - 15u45
 16u00 - 16u30

 mogelijkheid tot het volgen van een mini-rondleiding   met gids in de expo Kassa kassa! 
 doorlopend  inloopworkshop 'maak je eigen reclameposter' voor   kinderen vanaf 6 jaar
 doorlopend   vertelhoek en scanpost
 doorlopend   koffie met versnaperingen
 doorlopend  vrij bezoek aan de expo Kassa kassa!

OVER DE VERTELHOEK EN SCANPOST
Vertelhoek ontmoetingsdag

Heb jij iets te vertellen over jouw werk of de winkel waarin je werkt(e)? Heb je specifieke kennis die je graag wil doorgeven of heb je voorwerpen, foto’s, documenten of andere 'souvenirs' die het leven achter de vitrine, kassa of kraam illustreren? 

Aarzel dan niet om tijdens de ontmoetingsdag binnen te stappen in de vertelhoek of je voorwerpen te laten digitaliseren in de scanpost. Foto's, documenten, ... maar ook persoonlijke verhalen geven ons meer inzicht in de industriële samenleving van vroeger en vandaag. Zo maken we samen het museumverhaal en de collectie waardevoller.

INSCHRIJVEN

Ben je graag aanwezig tijdens de ontmoetingsdag? Deelnemen is volledig gratis. Schrijf je in door het formulier hieronder in te vullen en te verzenden.

tentoonstelling
KASSA KASSA!
26/11/2021 - 28/08/2022
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit