menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.
 

ONTMOETINGSDAG WEVEN IN VLAANDEREN

15/05/2022 -

meer info

Wanneer: zaterdag 15 mei 2022

Waar: Industriemuseum

Meer info volgt!

meer algemene praktische info

Aan het begin van de zomer deed expertisecel ETWIE een oproep om in kaart te brengen wie er bezig is met weven, op welke manier en welke noden er zijn met betrekking tot een weefnetwerk in Vlaanderen. De vragenlijst werd massaal ingevuld. Bijna 200 mensen gaven antwoord op de oproep. 

Weven leeft dus zeker nog in Vlaanderen. Er werd ook zeer duidelijk gemaakt dat het organiseren van een weefnetwerk in onze contreien een welkom initiatief zou zijn. Daar geven het Industriemuseum en ETWIE gehoor aan met de organisatie van een eerste ontmoetingsdag. Hou dus alvast zaterdag 26 februari 2022 vrij.

PROGRAMMA

Aan het programma wordt nog volop gesleuteld. In de loop van januari hoor je er meer over! 

Wil je zelf graag iets vertellen, presenteren, een workshop of initiatie geven? Laat dan voor het einde van dit jaar iets weten aan Sanne van ETWIE via sanne@etwie.be. We focussen daarbij vooral op volgende aspecten: duurzaamheid, ondernemen, technieken, materialen, opleiding, innovatie en erfgoed.

MEER WETEN?

De organisatie van het netwerk rond Weven in Vlaanderen wordt momenteel getrokken door een aantal enthousiastelingen, in samenwerking met ETWIE en het Industriemuseum. Er is (nog) geen officiële vereniging of organisatie. Doel is om het ambacht en het weven, maar vooral ook de mensen die ermee bezig zijn, te ondersteunen en verenigen. Via de Facebookpagina Weven in Vlaanderen blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit