Het Industriemuseum is tijdens de paasvakantie open van 10 tot 18 uur. Klik hier en reserveer je tickets online.

PAASVAKANTIE // MAAK JE EIGEN MINIZINE

03/04/2021 - 18/04/2021

Wanneer: dagelijks tijdens de paasvakantie (gesloten op woensdag 7 en 14 april)

Uur: van 10 tot 18 uur

Waar: drukkerijafdeling (4e verdieping)

Voor wie: iedereen

Prijs: inbegrepen in museumtoegang

Reserveren: niet nodig, tijdens je museumbezoek kan je de drukkerijafdeling vrij bezoeken

Opgelet, de dag en het tijdslot van je museumbezoek zelf dien je wel steeds vooraf te reserveren (i.k.v. de coronamaatregelen).

De tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie' neemt je mee op een wervelende reis naar de drukkerijen van weleer. Stel onderweg je eigen minizine samen en leer zo op een speelse manier wat hoogdruk precies is, hoe kleuren mengen of hoe lettertypes opgebouwd zijn.

Laat aan de start van je ontdekkingstocht een blad uit de printer rollen en ga in de tentoonstelling op zoek naar de bijhorende icoontjes. Door op elke plek de opdracht tot een goed einde te brengen, tover je het blad stap voor stap om tot een eigen, gepersonaliseerd miniboekje dat je nadien kan meenemen naar huis.

Drukkerijafdeling
Minizine