Menu
 
Bezoek de nieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!
Download

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media
 

Workshop: Deel 1: Plantaardig verven

14/09/2019 10:30 - 17:00

Meer info

Wanneer: Deel 1: zaterdag 14 september 2019, van 10.30 tot 17 uur
Waar: Industriemuseum
Wie: Volwassenen
Prijs: 150 euro per persoon voor 2 sessies (kansentarief 30 euro) (inclusief materialen, broodje en toegangsticket). Vrienden van het Industriemuseum krijgen 10% korting. Graag vooraf inschrijven.

Meer algemene praktische info

Tijdens deze tweedelige workshop maak je kennis met plantaardig verven en de mogelijkheden om dit toe te passen in zeefdruk. Op het einde druk je je eigen ontwerp op een totebag.

De workshop bestaat uit twee delen:

Op zaterdag 14 september staat het plantaardig verven centraal. We werken met planten uit de plantentuin van het Industriemuseum en met enkele exotische planten. Via afbindtechnieken en beitsstoffen maken we een eigen stalenboekje.

De week nadien (zaterdag 28 september) starten we met zeefdruk: we maken kennis met het proces en maken zelf een eenvoudig ontwerp. We gebruiken beitspasta’s om te zeefdrukken op een totebag en geven het nadien een plantenbad.

Laurence De Craene is textielkunstenares met een voorliefde voor papier, drukken en plantaardig verven. Zij is publieksmedewerker in het Industriemuseum en designer voor de museumshop.

Schrijf hier in:

De inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling op het rekeningnummer BE73 0910 1974 2660 met vermelding van jouw naam en de titel van de activiteit.
Annuleringsvoorwaarden

Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als je toch niet kan deelnemen aan de workshop. De annulering moet schriftelijk gebeuren. Dat kan per mail naar info@industriemuseum.be. Bij een annulering tot twee weken voor de workshop wordt je inschrijvingsgeld terugbetaald, met uitzondering van de administratieve kosten (5 euro). Annuleer je later, dan moet de volledige deelnameprijs betaald worden.

Bij annulering met gegronde reden (sterfgeval, ziekte, werk) krijg je je deelnamegeld – met afhouding van de administratieve kost – altijd terugbetaald bij voorleggen van de nodige bewijsstukken (overlijdensbericht, ziektebriefje, brief van de werkgever). Hou er rekening mee dat een terugbetaling enkele weken kan duren.

Tentoonstelling
DRUKKERIJAFDELING
Meer info
Tentoonstelling
TEXTIELAFDELING
Meer info

De Museumshop

Ontdek de shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit