menu
 
Bezoek de gloednieuwe tijdelijke expo Kassa kassa!
 

WORKSHOP PLANTAARDIG VERVEN

20/11/2021 10:00 - 17:00

meer info

Wanneer: zaterdag 20 november 2021

Uur: van 10 tot 17 uur

Waar: Industriemuseum

Voor wie: volwassenen

Prijs, inclusief lunch en materiaal: 

> standaardtarief: 75 euro

> Vriendentarief: 67,50 euro

> UiTPAS Gent met kansentarief: 15 euro

Reserveren: noodzakelijk; koop je ticket(s) vooraf via de webshop

 

Toegankelijkheid

Taalicoon 3

Deze activiteit heeft taalicoon 3: je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Meer info op www.taaliconen.be.

(c) Huis van het Nederlands Brussel

 

meer algemene praktische info

Leer de basis van het plantaardig verven. Je ontdekt welke voorbereiding eraan vooraf gaat en doet heel wat kennis over de verschillende verfplanten op. Nadien is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en zelf wol te verven. 

Daarvoor ga je aan de slag met planten zoals wouw, Sint-Janskruid en meekrap. Na afloop van deze workshop ga je naar huis met je eigen plantaardig geverfde wol, perfect voor je brei- of textielproject thuis.

Ben je benieuwd naar de techniek van het plantaardig verven, dan is deze workshop zeker iets voor jou. Voorkennis is niet nodig. Deelnemers dienen minstens 16 jaar te zijn.

OVER DE LESGEVER

Laurence De Craene is (textiel)kunstenares met een voorliefde voor papier, drukken en plantaardig verven. Ze is publieksmedewerker in het Industriemuseum en geeft regelmatig workshops en demonstraties.

PRAKTISCH

De workshop start om 10 uur en eindigt om 17 uur. Van 13 tot 14 uur wordt er een middagpauze gehouden. In de deelnameprijs voor de workshop is een broodjeslunch in museumcafé Bar Baudelo inbegrepen. 

Per deelnemer wordt er zo'n 300 gram wol voorzien om te verven. De door jou geverfde garens mag je op het einde van de dag mee naar huis nemen.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor deze workshop doe je door vooraf je ticket(s) aan te kopen via de webshop. Ben je niet in de mogelijkheid om online aankopen te doen, dan kan je voor telefonische reservaties ook terecht op het nummer 09 210 10 75 (weekdagen tussen 9u00 en 17u00) of 09 323 65 00 (museumonthaal). Je ontvangt daarna een vraag tot overschrijving van het inschrijvingsgeld.

tentoonstelling
100% TEXTIEL
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit