menu
 
Bezoek de gloednieuwe expo Kassa kassa!
 

RESIDENTIE DAVID ARMES

29/11/2021 - 06/12/2021

meer info

Wat: residentie op de drukkerijafdeling

Wanneer: van 29 november t.e.m. 6 december 2021

Uren: tijdens de openingsuren van het museum

meer algemene praktische info

Van 29 november tot 6 december kan je de Britse kunstenaar David Armes aan het werk zien op de drukkerijafdeling van het museum.

OVER DAVID ARMES

David Armes is een beeldend kunstenaar uit het noorden van Engeland die werkt met print, taal en geografie. Zijn werk is vaak plaatsgebonden en gaat na hoe de beleving van een plek gevisualiseerd kan worden.

Hij werkt al meer dan 10 jaar vooral rond letterpress op papier. Het uiteindelijke resultaat varieert in vorm en grootte, van indrukwekkende papiersculpturen of -installaties tot kleine kunstzinnige boekjes. Door gebruik te maken van wat ooit een industrieel drukproces was, onderzoekt hij waar veelvoud en uniciteit samenkomen, waar vluchtigheid en duurzaamheid elkaar ontmoeten.

Hij werkte recent nog in opdracht voor The Poetry Society, Nordic Summer University en the University of Oxford’s Centre for Digital Scholarship. Hij is momenteel ook regelmatig Visiting Fellow bij the British Library. Hij reist regelmatig voor residenties in het VK, de VS en in Europa. Zijn werk is opgenomen in collecties als the Bodleian Library (University of Oxford), Museum für Druckkunst (Leipzig, Germany) en the Fine Art and Design Library, University of Bergen Library, (Norway). 

website: www.redplatepress.com
sociale media: @redplatepress

OVER ZIJN RESIDENTIE IN HET MUSEUM

Ik bezocht het Industriemuseum in 2017 en was meteen overdonderd door de krachtige verhalen uit de museumcollectie en door het indrukwekkende gebouw. Ik wist toen al dat ik deze plek op een dag opnieuw wilde bezoeken voor een langer verblijf.

De voorbije jaren heb ik een reeks artistieke boeken gemaakt. 'Text Landscapes' zijn stukjes typografische kunst die mijn ervaring met bepaalde plaatsen weergeven. Tijdens mijn residentie maak ik een nieuwe versie van deze reeks, waarbij ik gebruik maak van mondelinge geschiedenisbronnen, gesprekken met mensen en mijn observaties in en foto's van de stad. Het verleden en het heden van de Gentse drukkunst en grafische kunsten zullen daartoe een prachtige bron van inspiratie zijn.

David Armes
David Armes

ARTIST TALK

Op maandag 6 december van 16 tot 17 uur rondt hij zijn aanwezigheid af met een Artist Talk, waarin hij vertelt over zijn verblijf en werk in de drukkerij. Omwille van de huidige coronasituatie wordt de Artist Talk digitaal georganiseerd via MS Teams. Klik op onderstaande knop om maandag 6 december het gesprek te volgen.

Heb je geen MS Teams-account? Lees hier hoe je ook kan deelnemen aan het gesprek zonder een eigen account.

David Armes
David Armes

Foto's: Armina Ghazaryan

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit