Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media

SENIORENWEEK: RONDLEIDING 'DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE'

19/11/2019 14:00 - 15:30

Wanneer: dinsdag 19 november, van 14u tot 15u30

Waar: Industriemuseum

Wie: senioren

Prijs: 5 euro (kansentarief: 1 euro)

Meer info: inschrijven kan vanaf 29 oktober via www.stad.gent/seniorenweek/programma of via Gentinfo op het nummer 09 210 10 10.

Meer algemene praktische info

Ontdek samen met een gids de gloednieuwe drukkerijafdeling van het Industriemuseum. Maak kennis met drie eeuwen grafische industrie. Fascinerende foto’s, knap drukwerk, sierlijke letters en imposante drukpersen laten je proeven van de grafische (r)evoluties van de voorbije eeuwen. Gepassioneerde vakmensen en vrijwilligers hebben doorheen de jaren de vele drukpersen gerestaureerd en onderhouden, waardoor de meeste machines vandaag nog werken.

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van Seniorenweek. Naast deze activiteit kan je op maandag 18 november ook de rondleiding 'Het verhaal van mensen en machines' volgen, klik hier voor meer info.

DRUKKERIJAFDELING

De Museumshop