Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media

SENIORENWEEK: RONDLEIDING 'HET VERHAAL VAN MENSEN EN MACHINES'

18/11/2019 14:00 - 15:30

Wanneer: maandag 18 november, van 14u tot 15u30

Waar: Industriemuseum

Wie: senioren

Prijs: 5 euro (kansentarief: 1 euro)

Meer info: inschrijven kan vanaf 29 oktober via www.stad.gent/seniorenweek/programma of via Gentinfo op het nummer 09 210 10 10.

Meer algemene praktische info
In het Industriemuseum wekken grote en kleine verhalen de veelbewogen industriële geschiedenis – het fabrieksverleden van toen - weer helemaal tot leven.

Twaalf getuigenissen van twaalf mannen en vrouwen, geboren tussen 1660 en 1965, nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden. Geen lusteloze tijdslijn vol geschiedkundige verhalen, maar levendige ontdekkingsboxen met historische filmpjes, sprekende beelden, draaiende machines, merkwaardige voorwerpen en verrassende weetjes.

Ben je ook benieuwd naar het leven in en rond de fabrieken van toen? Stap dan binnen in de oude katoenfabriek en laat je onderdompelen in het verleden van industrie en techniek; in het leven van twaalf bijzondere personen.

Deze rondleiding wordt georganiseerd in het kader van Seniorenweek. Naast deze activiteit kan je op dinsdag 19 november ook de rondleiding 'Drie eeuwen grafische industrie' volgen, klik hier voor meer info.
OVER MENSEN EN MACHINES

De Museumshop