menu
 
Draag steeds een mondmasker en reserveer vooraf je bezoek. Klik hier en koop je tickets online.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

TINKEREN OP ZONDAG

06/12/2020 11:00 - 17:00

meer info

Wanneer: zondag 6 december 2020

Uur: van 11 tot 17 uur (uren onder voorbehoud van aanwezige tinkeraar)

Waar: Industriemuseum

Wie: kinderen vanaf 3 jaar met hun (groot)ouders

Prijsmuseumtoegang (kinderen gratis)

meer algemene praktische info
WELKOM IN DE TINKER STUDIO!

Tinkeren is een speelse methodiek waarbij je samen aan de slag gaat met allerlei materialen en technieken, zonder vaste handleiding. De Tinker Studio is tijdens de openingsuren van het museum altijd toegankelijk voor bezoekers om op eigen houtje aan de slag te gaan. Maar tijdens elke eerste zondag van de maand helpt een enthousiaste 'huis-tinkeraar' je op weg.

Ook op zondag 6 december is zo'n tinkeraar aanwezig om je op ideeën te brengen of een handje te helpen bij de uitvoering van je gekste creaties. Je vindt de Tinker Studio in de hoofdtentoonstelling op de bovenste verdieping van het museum.

Toch niemand te zien? De huis-tinkeraars zijn vrijwilligers in het museum en zijn mogelijk niet de volledige dag aanwezig. Of misschien nemen ze net een korte pauze... Doorgaans kan je ze tussen 11 en 17 uur aantreffen in de tinkerruimte.

Hou je in elk geval vooral niet in en experimenteer er zelf op los met het aanwezige materiaal. Je komt en gaat wanneer je wil. En vooral...prutsen is toegestaan!

TINKEREN?

‘Tinkering’ stamt uit het Engels, maar valt niet zo te eenvoudig te vertalen naar het Nederlands. Prutsen, knutselen of bricoleren komen wellicht het dichtst in de buurt. Al doende leert men, luidt het welbekende spreekwoord, en dat is dan ook precies waar tinkeren voor staat.

Door zelf aan de slag te gaan, kan je beter begrijpen hoe de wereld in elkaar zit. De zoektocht is belangrijker dan het resultaat. Tinkeren scherpt op die manier enkele essentiële vaardigheden aan, zoals samenwerken, onderzoeken of probleemoplossend denken. Het is dus leuk voor groot en klein, jong en oud, wat je afkomst ook mag zijn. 

De focus bij tinkeren ligt op samenwerken, het maakproces op zich en het verder werken op vorige creaties. Om die reden krijgen de gemaakte creaties een plekje in de Tinker Studio, als bron van inspiratie voor de volgende bezoekers. 

Tinkeren op zondag is geen workshop of aparte activiteit, maar een extra belevingsmogelijkheid. Je kan tijdens je museumbezoek vrij aan de slag in de Tinker Studio - met of zonder hulp van een huis-tinkeraar. Vooraf reserveren of inschrijven is dus niet nodig. De toegang tot de Tinker Studio maakt deel uit van je bezoek en zit dus ook inbegrepen in de prijs van je museumtoegang.

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit