menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.
 

UITSTAP INDUSTRIEEL ERFGOED VAN BRUSSEL I.S.M. ETWIE

03/09/2022 09:30 - 17:00

meer info

Wanneer: zaterdag 3 september 2022

Uur: van 9.30 tot 17 uur

Waar: Brussel, praktische informatie volgt na inschrijving.

Voor wie: volwassenen

Prijs inclusief lunch en gidsen:

> standaardtarief: 50 euro

> kansentarief: 10 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven is verplicht

meer algemene praktische info

Wist je dat Brussel lang de belangrijkste industriële regio van ons land was? In tegenstelling tot andere steden is er niet echt één specifieke sector die er bovenuit steekt. Metaal en machinebouw, textiel, voeding en brouwerijen, chemie en auto-industrie…

Die diversiteit aan bedrijvigheid is ook vandaag nog altijd zichtbaar in het centrum en de gemeenten. Boven- en ondergronds, op en naast het water, op grote sites en in kleine hoekjes vind je nog elementen terug. Ga mee op uitstap en ontdek de sporen van het industrieel verleden in Brussel. Hierbij focussen we voornamelijk op de industrie rond de kanaalzone.

Geboren en getogen Brusselaar dr. ir. arch. Marianne De Fossé neemt ons mee naar een aantal pareltjes van het Brussels industrieel erfgoed. Marianne is de geknipte persoon om onze dag te begeleiden. Tijdens haar opleiding architectuur ontdekte ze haar passie voor de restauratiepraktijk en het industrieel erfgoed. Zo wijdde ze haar thesis aan de bierpakhuizen en de brouwerijgeschiedenis van Brussel. Na haar studies werkte ze aan een doctoraatsonderzoek over stedelijke pakhuizen in Antwerpen, Brussel en Gent. Ze nam hiervoor de geschiedenis, architectuur, structuur en ruimtelijke inplanting van deze industriële verborgen parels onder de loep in de hoop hun toekomst te vrijwaren. Sinds 2019 is Marianne werkzaam bij het Brusselse bureau Origin Architecture & Engineering, waar ze met haar collega’s aan menige restauratie- en renovatieprojecten werkt.

Let op! De verplaatsingen tussen de verschillende sites doen we grotendeels te voet.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrienden van het Industriemuseum, in samenwerking met ETWIE. Ook zin om Vriend van het museum te worden? Ontdek hier alle voordelen.

Brussel
Brussel
Brussel
INSCHRIJVEN

Je inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs op rekening BE73 0910 1974 2660, ten laatste één week voor aanvang van de activiteit. Wees er op tijd bij, want voor sommige activiteiten is het aantal inschrijvingen beperkt. 

ANNULERINGSVOORWAARDEN
Kan je na inschrijving en betaling toch niet deelnemen? Laat het ons zo snel mogelijk weten via vrienden@industriemuseum.be. Wanneer je annuleert tot twee weken voor de activiteit krijg je het inschrijvingsgeld terugbetaald, met uitzondering van de administratieve kosten (5 euro). Annuleer je later, dan moet de volledige deelnameprijs betaald worden. Bij annulering met gegronde reden (sterfgeval, ziekte, werk) krijg je het deelnamegeld terugbetaald, met afhouding van de administratieve kost. Hiervoor vragen we steeds een bewijsstuk. Hou er rekening mee dat een terugbetaling enkele weken kan duren.

Vriendenactiviteit
LEZING 'OP ONTDEKKINGSTOCHT IN VERDWIJNEND BELGIË'
20/10/2022 19:00 - 20:30
meer info
Vriendenactiviteit
BEDRIJFSBEZOEK VYNCKE
17/11/2022 14:00 - 16:30
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit