Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media

Het industrieel erfgoed van Oost-Vlaanderen (volzet)

07/09/2019 09:00 - 17:30

Wanneer: 7 september 2019, 9 uur tot vermoedelijk 17.30 uur
Waar: Industriemuseum
Wie: Vrienden van het Industriemuseum en ETWIE en andere erfgoedliefhebbers
Prijs: 40 euro (kansentarief: 28 euro): 20 euro voor de uitstap (incl. bus, begeleiding, hapjes, toegang tot het Brandweermuseum, gids) en 20 euro voor de lunch (incl. drankje en koffie achteraf)
Meer info: vrienden@industriemuseum.be

Meer algemene praktische info

Met het boek Verdwijnend België brengen Bart Vanacker en Reinout Bossuyt een ode aan 50 vergeten plaatsen in België. Een mooie gelegenheid voor de Vrienden van het Industriemuseum - en voor de gelegenheid ook de vrienden van ETWIE - om verdwenen of verdwijnend erfgoed te ontdekken!

Auteurs Bart Vanacker en Reinout Bossuyt nemen ons mee op sleeptouw naar enkele verborgen en minder verborgen parels in de omgeving van Gent en Aalst. Op de verschillende locaties staat ons bovendien een kleine verrassing te wachten. Lunchen doen we tussen de collectiestukken van het Brandweermuseum in Erembodegem, gevolgd door een geleid bezoek aan dit museum. Een uitgelezen kans om anders ontoegankelijke plekken te verkennen!

Programma:

• - Vertrek per bus bij het Industriemuseum
  • - Verkenning industrieel erfgoed langs het Verbindingskanaal, de Opgeëistenlaan, de Nieuwe Wandeling en de Rooigemlaan.
  • - Bezoek site Alsberghe-Van Oost (Gent)
  • - Bezoek site Leerlooierij Schotte (Aalst)
  • - Bezoek site Du Parc (Aalst)
  • - Lunch in het brandweermuseum
  • - Bezoek aan het brandweermuseum
  • - Terugkeer per bus naar het Industriemuseum

Afspraak op zaterdag 7 september 2019 om 9 uur aan het Industriemuseum. Deelnameprijs 40 euro:
- 20 euro voor de uitstap (incl. bus, begeleiding, hapjes, toegang tot het Brandweermuseum met gids).
- 20 euro voor de lunch (vol-au-vent of vegetarische koude schotel incl. drankje en koffie achteraf).

Opgelet, je inschrijving is pas definitief na betaling op het rekeningnummer BE41 0010 9518 9210.

VOLZET!

Deze activiteit is volzet. Wil je graag op de wachtlijst opgenomen worden? Stuur een mail naar vrienden@industriemuseum.be. We contacteren je als er een plaats vrijkomt.

De Vrienden nodigen uit: Dr. ir. Dirk Torfs
18/10/2019 19:30 - 21:00