menu
 
Het zomert in het Industriemuseum. Ontdek het uitgebreide programma aan tentoonstellingen, rondleidingen en workshops deze zomer.
 

WANDELING SPOREN VAN INDUSTRIEEL GENT

14/08/2021 14:00 - 16:00

meer info

Wanneer: zaterdag 14 augustus 2021

Uur: van 14 tot 16 uur

Waar: vertrek aan het Industriemuseum

Voor wie: volwassenen

Prijs

> standaardtarief: 10 euro

> Vriendentarief (10% korting): 9 euro

> kansentarief: 2 euro

Inschrijven: noodzakelijk; koop je ticket(s) vooraf via de online ticketing

 

Toegankelijkheid

Taalicoon 2

Deze activiteit heeft taalicoon 3: je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info op www.taaliconen.be(c) Huis van het Nederlands Brussel

 

Heb je nood aan een tolk Vlaamse Gebarentaal of heb je andere hulp nodig, laat het dan weten aan toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert via liesa.rutsaert@stad.gent of 09 323 65 26.

meer algemene praktische info

Slechts weinig mensen kunnen zich het Gent van honderd jaar geleden inbeelden, vol rokende fabrieksschoorstenen en dichtbevolkte beluiken. Die bloeiende industriestad van toen laat ons vandaag kennismaken met enkele erfgoedpareltjes. Die plekken werden verzameld op een fikse wandelkaart, beschikbaar in het Industriemuseum of bij het infopunt Toerisme op het Sint-Veerleplein in Gent. 

Gids Sylvie neemt je mee op wandel langs een aantal van deze erfgoedpareltjes. De wandeling start aan het Industriemuseum, waar tot 1975 een textielfabriek huisde, en leidt ons verder via de Vrijdagmarkt naar de Zuivelbrug, het Veerleplein en de Graslei om dan via het François Laurentplein en de Reep te eindigen vlakbij Portus Ganda, aan zwembad Van Eyck. Onderweg maak je kennis met heel wat gebouwen en weetjes uit het geweldige industrieverleden van Gent. 

Wandeling
Wandeling
PRAKTISCH

De wandelroute 'Sporen van industrieel Gent' is 7 kilometer lang. Met de gids leg je daarvan zo'n 3 kilometer af, met verschillende haltes onderweg, en eindig je opnieuw aan het Industriemuseum. Wil je graag de volledige wandeling nog eens (her)doen? Neem dan je gratis exemplaar van de wandelkaart mee, te vinden in het onthaal van het museum, en pik zo nog enkele extra weetjes mee.

DEELNEMEN

Bekijk de beschikbaarheid van het aantal beschikbare plaatsen en koop je ticket(s) online via de ticketingtool. Geen tickets meer beschikbaar? Dan is de activiteit volzet.

Vragen? Contacteer ons via info@industriemuseum.be of 09 323 65 00. 

Wandeling
Wandeling
rondleiding
FIETSTOCHT KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE
06/08/2021 14:00 - 16:30
meer info
rondleiding
KANOVAREN LANGS INDUSTRIEEL ERFGOED
08/08/2021 14:00 - 16:30
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit