menu
 
Bezoek de gloednieuwe tijdelijke expo Kassa kassa!
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

LUNCH WEBINAR // FOTOGRAFIE & INDUSTRIE: DOOR/ONDERZOCHT

03/12/2021 12:00 - 13:00

meer info

Wat: online webinar

Wanneer: vrijdag 3 december 2021

Uur: van 12 tot 13 uur

Waar: online

Voor wie: alle geïnteresseerden

Prijs: gratis

Inschrijven: vul het formulier in om de link voor het webinar te ontvangen

meer algemene praktische info

In het kader van het project ‘Inzoomen op industrieel erfgoed in België. Registratie, digitalisering en valorisatie van fotografische collectie Industriemuseum’ organiseren het Industriemuseum en de Universiteit Antwerpen een reeks webinars waarin diverse aspecten vanuit een onderzoeksperspectief worden belicht.   

Tijdens deze tweede webinar komen twee inspirerende bijdragen aan bod:
  • Marit Van der Jeugt (Industriemuseum): ‘Duiken in de foto-collectie industrieel erfgoed van het Industriemuseum Gent – een reis doorheen industrieel erfgoed in België’ 
  • Frederik Vandyck (UAntwerpen-VUB) en Matthijs De Graeve (VUB): ‘Industrieel erfgoed van de bouwsector in de Brusselse Inventaire visuel de l’architecture industrielle en licht’  

OVER HET PROJECT

Een unieke collectie foto's (1980-2020) over industrieel erfgoed in België wordt gedigitaliseerd, geregistreerd en gevaloriseerd. Het digitaliseren gebeurt procesmatig met een grondige kwaliteitscontrole in functie van de langdurige preservering ervan. De registratie gebeurt diepgaand met oog voor de iconografie, geografische informatie en de link met bestaande thesauri. De valorisatie betreft het open stellen van de foto's om onderzoek te stimuleren alsook de aanzet te geven tot een dataprofiel voor industrieel erfgoed. 

INSCHRIJVEN

Wil je de webinar graag meevolgen? Laat hieronder dan je gegevens na en ontvang de link om op vrijdag 3 december deel te nemen.

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit