menu
 
Bezoek de tijdelijke expo 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie'. Boek je tickets online.
 

WIKI CAFÉ 'KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE'

02/09/2021 18:00 - 21:30

meer info

Wanneer: donderdag 2 september 2021

Uur: van 18 tot 21.30 uur

- 18 uur: start rondleiding in de expo 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie' (optioneel)

- 19 uur: start schrijfsessie

Waar: Industriemuseum

Wie: iedereen die interesse heeft

Prijs: gratis

Inschrijven: inschrijven noodzakelijk

Meer info: contacteer Brigitte De Meyer, brigitte.demeyer@stad.gent of 09 323 65 15

meer algemene praktische info

Ben je gefascineerd door de Gentse textielsector? Is jouw levensverhaal verweven met dat van een van de vele textielfabrieken die de stad vroeger kende? Of was een van je ouders of grootouders er misschien aan de slag en wil je jouw steentje bijdragen om die herinneringen niet verloren te laten gaan? Dan is het Wiki Café van het Industriemuseum iets voor jou.

De schrijfsessie op donderdag 2 september staat helemaal in het teken van de tijdelijke expo 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie'. Tijdens dit Wiki Café kruipen we samen in de pen om de Gentse textielfabrieken van weleer online te laten herleven. We kijken welke informatie over het Gentse textielimperium al online terug te vinden is, hoe deze verder geüpdatet en aangevuld kan worden en welke textielfabrieken nog een plekje verdienen in de online encyclopedie. 

Heb je iets te vertellen over de Gentse textielfabrieken van weleer? Lijkt het jou wel iets om zelf aan de slag te gaan op Wikipedia? Wil je weten hoe deze internet-encyclopedie precies werkt of ben je gewoon benieuwd om te weten hoe het er tijdens zo’n Wiki Café aan toe gaat? Je bent hoe dan ook meer dan welkom. 

WIKI WAT?

Tijdens een Wiki Café komen geïnteresseerden bijeen om hun kennis met elkaar te delen en online te plaatsen. Elke schrijfsessie wordt er ingezoomd op een ander thema. Echte ‘Wikipedianen’, vrijwilligers van Wikipedia, zorgen voor de nodige ondersteuning. Hoe ziet een Wikipedia-pagina er uit? Hoe schrijf je een goed artikel? Welke taal gebruik je? En hoe kan je intern of extern linken? Aan de hand van praktische tips leer je de kneepjes van het vak. Koudwatervrees is dus niet nodig, je krijgt tijdens de schrijfsessie de nodige begeleiding.

Wiki Café
Wiki Café

Je deelname aan het Wiki Café is volledig vrijblijvend. Had je er toch iets anders van verwacht, heb je momenteel geen tijd om er verder mee aan de slag te gaan of is het toch niet echt je ding. Geen probleem! Al hopen we natuurlijk stiekem dat je na afloop de smaak helemaal te pakken hebt om er samen in te vliegen. 

INSCHRIJVEN
tentoonstelling
ALEXANDER DUMAREY. KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE
24/04/2021 - 26/09/2021
meer info
tentoonstelling
100% TEXTIEL
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit