menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.
 

WIKI CAFÉ 'PAGNE AFRICAIN'

05/05/2022 17:00 - 20:00

meer info

Wanneer: donderdag 5 mei 2022

Uur: tussen 17 en 20 uur

Waar: Industriemuseum

Wie: iedereen die interesse heeft

Prijs: gratis

Inschrijven: inschrijven noodzakelijk

Meer info: contacteer Marie Kymper via marie.kympers@stad.gent of 09 323 65 11

meer algemene praktische info

Tijdens het Wiki Café spijzen we Wikipedia met nieuwe media, feiten en verhalen. De schrijfsessie op donderdag 5 mei staat helemaal in het teken van de tijdelijke expo te gast: Pagne Africain, een pan-Afrikaanse textielexpo. In deze expo staat Afrikaans textiel centraal uit de collectie van Stella Nyamchama Okemwa, maar we schrijven ook over stukken uit de collectie van het Industriemuseum. Het gaat bijvoorbeeld om oude textielstalen, gemaakt in Gent en bestemd voor de Afrikaanse markt.

Draag jij ook graag je steentje bij? Kruip dan samen met ons in je pen. We bekijken samen welke informatie al online terug te vinden is, hoe deze verder geüpdatet en aangevuld kan worden en welke kennis nog een plekje verdient in de online encyclopedie.

Je bent hoe dan ook meer dan welkom. Je hoeft er niet vanaf 17 uur te zijn of tot 20 uur te blijven; je komt en gaat wanneer je wilt!

WIKI WAT?

Tijdens een Wiki Café komen geïnteresseerden bijeen om hun kennis met elkaar te delen en online te plaatsen. Elke schrijfsessie wordt er ingezoomd op een ander thema. Echte ‘Wikipedianen’, vrijwilligers van Wikipedia, zorgen voor de nodige ondersteuning. Hoe ziet een Wikipedia-pagina er uit? Hoe schrijf je een goed artikel? Welke taal gebruik je? En hoe kan je intern of extern linken? Aan de hand van praktische tips leer je de kneepjes van het vak. Koudwatervrees is dus niet nodig, je krijgt tijdens de schrijfsessie de nodige begeleiding.

Wiki Café
Wiki Café

Je deelname aan het Wiki Café is volledig vrijblijvend. Had je er toch iets anders van verwacht, heb je momenteel geen tijd om er verder mee aan de slag te gaan of is het toch niet echt je ding. Geen probleem! Al hopen we natuurlijk stiekem dat je na afloop de smaak helemaal te pakken hebt om er samen in te vliegen. 

INSCHRIJVEN
Ik schrijf in voor het Wiki Café 'Pagne Africain'
tentoonstelling
PAGNE AFRICAIN
31/03/2022 - 07/06/2022
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit