Menu
 
Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!
Download

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media
 

Workshop Ecoprint

08/06/2019 10:00 - 09/06/2019 12:30

Meer info

Wanneer: Zaterdag 8 juni 2019, van 10 tot 17 uur en zondag 9 juni 2019, van 10 tot 12.30 uur
Waar: Industriemuseum
Wie: Volwassenen
Prijs: 100 euro per persoon (kansentarief 20 euro) (inclusief materialen, broodje en toegangsticket). Vrienden van het Industriemuseum krijgen 10% korting. Graag vooraf inschrijven.

Meer algemene praktische info

Tijdens deze workshop maak je kennis met het hele proces van ecoprint, een druktechniek waarbij planten en bladeren gestoomd worden op textiel.

Op zaterdag 8 juni starten we met de voorbereiding: beitsen, wassen en het plukken van de planten en bladeren. Plukken doen we in de museumtuin, maar ook in de omgeving rondom het Industriemuseum. De planten worden geschikt op een stuk stof en opgerold tot een bundel. Alles wordt enkele uren gekookt in een pot en nadien laten we het afkoelen.

Op zondag 9 juni bekijken we de resultaten en zorgen we voor de afwerking. Voor deze workshop voorzien we voldoende stof en een totebag om op te printen.

Emile Lupatini experimenteert al jaren met verschillende verftechnieken voor textiel en is ook regelmatig te vinden in het textielatelier van het Industriemuseum. Bij evenementen en activiteiten demonstreert hij de ecoprinttechniek aan bezoekers. Tijdens de workshop helpt hij je op weg. Een unieke kans!

Inschrijven voor deze workshop is niet meer mogelijk. 

Annuleringsvoorwaarden

Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als je toch niet kan deelnemen aan de workshop. De annulering moet schriftelijk gebeuren. Dat kan per mail naar info@industriemuseum.be. Bij een annulering tot twee weken voor de workshop wordt je inschrijvingsgeld terugbetaald, met uitzondering van de administratieve kosten (5 euro). Annuleer je later, dan moet de volledige deelnameprijs betaald worden.

Bij annulering met gegronde reden (sterfgeval, ziekte, werk) krijg je je deelnamegeld – met afhouding van de administratieve kost – altijd terugbetaald bij voorleggen van de nodige bewijsstukken (overlijdensbericht, ziektebriefje, brief van de werkgever). Hou er rekening mee dat een terugbetaling enkele weken kan duren.

De Museumshop

Ontdek de shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit