menu
 
Draag steeds een mondmasker en reserveer vooraf je bezoek. Klik hier en koop je tickets online.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

SHIBORI MET INDIGO (VOLZET)

29/08/2020 14:00 - 17:00

meer info

Wanneer: zaterdag 29 augustus

Uur: van 14 tot 17 uur

Waar: Industriemuseum

Voor wie: volwassenen

Prijs per deelnemer:

  • standaardtarief: 40 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 8 euro
  • Vriendentarief (10% korting): 36 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven vereist

meer algemene praktische info

Shibori is een Japanse verftechniek waarbij je stof op een speciale manier vouwt, draait, naait en samenbindt en vervolgens verft in een indigobad. Het afgedekte of afgebonden deel van je stof blijft de originele kleur behouden, de andere delen worden intens blauw (indigo). De afbindtechnieken zorgen dus voor een uniek patroon in je stof.

Wij voorzien een totebag en enkele lapjes stof die je kan verven. Het indigobad is geheel natuurlijk, zonder giftige stoffen.

OVER DE WORKSHOPBEGELEIDER

Laurence De Craene is textielkunstenares met een voorliefde voor papier, drukken en plantaardig verven. Zij is publieksmedewerker in het Industriemuseum en designer voor de museumshop.

Deze workshop is ondertussen volzet, inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk. Neem een kijkje in de agenda voor andere activiteiten.

ANNULERINGSVOORWAARDEN
Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als je toch niet kan deelnemen aan de workshop. De annulering moet schriftelijk gebeuren. Dat kan per mail naar info@industriemuseum.be. Bij een annulering tot twee weken voor de workshop wordt je inschrijvingsgeld terugbetaald, met uitzondering van de administratieve kosten (5 euro). Annuleer je later, dan moet de volledige deelnameprijs betaald worden. Bij annulering met gegronde reden (sterfgeval, ziekte, werk) krijg je je deelnamegeld – met afhouding van de administratieve kost – altijd terugbetaald bij voorleggen van de nodige bewijsstukken (overlijdensbericht, ziektebriefje, brief van de werkgever). Hou er rekening mee dat een terugbetaling enkele weken kan duren.

tentoonstelling
100% TEXTIEL // VANAF 14/11/2020
meer info
uitstap
BEZOEK LIEBAERT TEXTILES
19/11/2020 15:00 - 16:30
meer info
evenement
FAIR FASHION FEST
28/11/2020 - 29/11/2020
meer info
workshop
GEZINSWORKSHOP KERSTKAARTJES MET TEXTIEL
13/12/2020 14:00 - 17:00
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit