menu
 
Bezoek de tijdelijke expo 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie'. Boek je tickets online.
 

SPIN EN KLEUR JE EIGEN WOL (VOLZET)

17/10/2020 10:00 - 17:00

meer info

Wanneer: zaterdag 17 oktober 2020 

Uur: van 10 tot 17 uur (middagpauze tussen 13 en 14 uur)

Waar: Industriemuseum

Voor wie: volwassenen

Prijs per deelnemer, inclusief lunch en koffie/thee/water tijdens de workshop:

standaardtarief: 75 euro

UiTPAS met kansentarief: 14 euro

Vriendentarief (10% korting): 67,50 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven vereist

meer algemene praktische info

Altijd al benieuwd geweest waar Doornroosje zich aan prikte? En hoe zo'n spinnewiel precies werkt? Tijdens deze workshop ontdek je al gauw dat spinnen heel wat meer inhoudt dan op het eerste zicht lijkt. 

Samen met de lesgever doorloop je de verschillende stappen die nodig zijn om tot een geslaagd resultaat te komen. Ruwe wol kan immers niet zomaar gebruikt worden; eerst moeten de onzuiverheden eruit gehaald worden. Vervolgens maak je kennis met het kaarden van wol, een techniek om de vezels te ontwarren zodat de wol mooi effen is. Daarmee ga je uiteindelijk aan de slag op het spinnewiel. 

Nadat je het spinnen onder de knie hebt, is het tijd om je zelf gesponnen garen te kleuren. Het Industriemuseum is een pionier in het plantaardig verven van textiel en maakt daarvoor gebruik van speciale verfplanten uit de eigen museumtuin. Je maakt tijdens deze workshop dan ook kennis met enkele plantaardige verftechnieken. 

Zo ga je aan het einde van de dag naar huis met zes strengen gekleurde wol, ideaal om thuis mee aan de slag te gaan voor een breiwerkje of ander leuk textielproject. 

OVER DE LESGEVERS
Jean-Pierre Cardinael is een gepassioneerd spinner en wever. Hij is als expert al meerdere jaren kind aan huis in het Industriemuseum en is er vaak te vinden aan het spinnewiel of de weefgetouwen voor demonstraties.

Laurence De Craene is textielkunstenares met een voorliefde voor papier, drukken en vooral plantaardig verven, waarin ze de laatste jaren heel wat expertise opbouwde. Ze werkt als publiekswerker in het Industriemuseum en ontwerpt artikelen voor de museumshop.

Jean-Pierre Cardinael
Spinnewiel
Laurence De Craene
Verftuin Industriemuseum

WACHTLIJST
Deze activiteit is helaas volzet. Indien je dit wil, kan je hieronder je gegevens achterlaten om op de wachtlijst geplaatst te worden. Je wordt dan meteen op de hoogte gebracht indien deze activiteit nogmaals georganiseerd zou worden. 

ANNULERINGSVOORWAARDEN
Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als je toch niet kan deelnemen aan de workshop. De annulering moet schriftelijk gebeuren. Dat kan per mail naar info@industriemuseum.be. Bij een annulering tot twee weken voor de workshop wordt je inschrijvingsgeld terugbetaald, met uitzondering van de administratieve kosten (5 euro). Annuleer je later, dan moet de volledige deelnameprijs betaald worden. Bij annulering met gegronde reden (sterfgeval, ziekte, werk) krijg je je deelnamegeld – met afhouding van de administratieve kost – altijd terugbetaald bij voorleggen van de nodige bewijsstukken (overlijdensbericht, ziektebriefje, brief van de werkgever). Hou er rekening mee dat een terugbetaling enkele weken kan duren.

tentoonstelling
100% TEXTIEL
meer info
workshop
SHIBORI MET INDIGO (VOLZET)
29/08/2020 14:00 - 17:00
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit