Menu
 
Bezoek de nieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!
Download

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media
 

Workshop Typografie: basis van het letterzetten

05/10/2019 10:30 - 17:00

Meer info

Wanneer: zaterdag 5 oktober 2019, van 10.30 tot 17 uur
Waar: Industriemuseum
Wie: Volwassenen
Prijs: 80 euro per persoon (kansentarief 16 euro) (inclusief materialen, broodje en toegangsticket). Vrienden van het Industriemuseum krijgen 10% korting. Graag vooraf inschrijven.

Meer algemene praktische info

In deze workshop maak je kennis met de Letterpress en de basis van het (hand)letterzetten. Je bestudeert een letter, de structuur van de letterkast en de werking van een zethaak. Al snel kijk je op een andere manier naar letters en woordbeelden. Je weet wanneer het een b of een d is, je weet wat een interlinie of een loden lijn is.

Je gaat zelf aan de slag met loden of houten letters en drukt jouw eigen ontwerp af met een historische pers.

Arnould Poelman is oud-drukker. Hij had vroeger een eigen drukkerij en is actief in de drukkerijafdeling van het Industriemuseum. Hij demonstreert aan de drukmachines en begeleidt projecten en workshops.

Schrijf hier in:

De inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling op het rekeningnummer BE73 0910 1974 2660 met vermelding van jouw naam en de titel van de activiteit.
Annuleringsvoorwaarden

Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als je toch niet kan deelnemen aan de workshop. De annulering moet schriftelijk gebeuren. Dat kan per mail naar info@industriemuseum.be. Bij een annulering tot twee weken voor de workshop wordt je inschrijvingsgeld terugbetaald, met uitzondering van de administratieve kosten (5 euro). Annuleer je later, dan moet de volledige deelnameprijs betaald worden.

Bij annulering met gegronde reden (sterfgeval, ziekte, werk) krijg je je deelnamegeld – met afhouding van de administratieve kost – altijd terugbetaald bij voorleggen van de nodige bewijsstukken (overlijdensbericht, ziektebriefje, brief van de werkgever). Hou er rekening mee dat een terugbetaling enkele weken kan duren.

Tentoonstelling
DRUKKERIJAFDELING
Meer info
Rondleiding
DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE
Meer info

De Museumshop

Ontdek de shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit