menu
 
De tijdelijke expo 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie' is nog tot 26 september te zien. Boek nu je tickets en mis 'm niet.
 

LEER EEN WALL HANGING WEVEN

07/10/2021 18:30 - 21:30

meer info

Wanneer: donderdag 7 oktober 2021

Uur: van 18.30 tot 21.30 uur

Waar: Industriemuseum

Voor wie: volwassenen

Prijs (inclusief drankje in het museumcafé, weefraampje en garens):

> standaardtarief: 30 euro

> Vriendentarief (10% korting): 27 euro

> UiTPAS Gent met kansentarief: 6 euro

Reserveren: noodzakelijk, koop je ticket(s) vooraf via de online ticketing

 

Toegankelijkheid

Taalicoon 3

Deze activiteit heeft taalicoon 3: je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook al iets vertellen. Meer info op taaliconen.be. (c) Huis van het Nederlands Brussel

 

Heb je nood aan een tolk Vlaamse Gebarentaal of heb je andere hulp nodig, laat het dan weten aan toegankelijkheidsmedewerker Liesa Rutsaert via liesa.rutsaert@stad.gent of 09 323 65 26.

 

meer algemene praktische info

Je eigen wall hanging maken? Dat is heus niet zo moeilijk als je misschien wel denkt. Tijdens deze workshop doorlopen we samen het volledige proces, vanaf het spannen van de kettingdraden tot het losmaken en afwerken van je weefsel.

Je krijgt enkele basistechnieken aangereikt waarmee je naar hartenlust aan de slag kan op een klein weefgetouw. Voorkennis is niet vereist, enkel een portie goesting en wat geduld. Aan het einde van workshop ga je naar huis met jouw eigen wall hanging, geweven met garens die in het Industriemuseum plantaardig geverfd werden. Ook het houten weefraampje krijg je na de workshop mee, zodat je thuis verder kan experimenteren met weven.

OVER DE LESGEVER

Jessie Coppens coördineert de textiel- en drukkerijafdeling van het Industriemuseum en koestert al jaren een grote liefde voor textiel en handwerk. Ze vindt het fantastisch om haar kennis en passie door te geven aan anderen en geeft regelmatig workshops.

Weefraampje
Koppel aan het weven
Weven
Weven
evenement
NOCTURNE: BEZOEK HET MUSEUM 'S AVONDS
07/10/2021 18:00 - 22:00
meer info
workshop
WORKSHOP LETTERZETTEN: ZEG HET MOAR IN 'T GENTS
07/10/2021 18:00 - 22:00
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit