menu
 
Ontdek het coronaproof aanbod aan bubbelrondleidingen en -workshops om samen met de hele familie of vrienden van te genieten.

VEILIG HET INDUSTRIEMUSEUM BEZOEKEN

Om je museumbezoek veilig te laten verlopen - zowel voor jezelf, andere bezoekers als de museummedewerkers - nemen we enkele voorzorgsmaatregelen. We vragen je deze richtlijnen grondig door te nemen en tijdens je bezoek na te leven. 

Ook in het museum zelf worden alle richtlijnen steeds duidelijk gecommuniceerd. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@industriemuseum.be of het nummer 09 323 65 00 of spreek tijdens je bezoek een van onze medewerkers aan. We helpen je graag verder. 

VOOR JE BEZOEK

Reserveer je bezoek

Er worden slechts een beperkt aantal personen tegelijkertijd toegelaten in het museum. Reserveer daarom vooraf je bezoek, ofwel via de online ticketingtool ofwel telefonisch via het nummer 09 210 10 75 (op weekdagen, van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u).

Cash geld wordt niet aanvaard

Leg je telefonisch je bezoek vast? Zorg er dan voor dat je in het museum op elektronische manier je gereserveerde tickets kan afrekenen. Cash geld wordt tijdelijk niet aanvaard.


Kom niet meer dan 15 minuten vooraf naar het museum

Breng op het moment van je bezoek je online ticket of reservatiebewijs mee naar het museum. Kom ook niet meer dan 15 minuten voor aanvang van het door jou gereserveerde tijdslot langs. Zo vermijden we te veel mensen in de inkomhal. (Een tijdslot is een periode van een kwartier waarbinnen je mag toekomen en aanmelden aan het onthaal.)

Vestiaire is niet toegankelijk

De vestiaire en lockers om spullen in op te bergen zijn terug beschikbaar. Maar denk eraan om een muntstuk van één euro te voorzien om een locker te gebruiken. Er kan tijdelijk geen cash geld gewisseld worden aan het onthaal.

TIJDENS JE BEZOEK

Draag bij voorkeur een mondmasker
 

Het dragen van een mondmasker (vanaf 12 jaar) is sinds zaterdag 11 juli officieel verplicht tijdens een museumbezoek. Vergat je er een mee te brengen, dan kan je een herbruikbaar mondmasker kopen aan het museumonthaal. 

Neem de trap

De lift is enkel toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Neem zoveel mogelijk de trap.

Bewaar afstand

Ga de trap achter elkaar op of af en hou steeds uiterst rechts. Zo bewaar je voldoende afstand van andere bezoekers die mogelijk je pad kruisen. 

Volg het uitgestippelde parcours

Volg tijdens je museumbezoek steeds het uitgestippelde parcours via de pijlen op de grond. Blijf binnen de afgebakende zones. Respecteer ook eventuele extra richtlijnen op bepaalde plaatsen in de tentoonstelling, bijvoorbeeld over het gebruik van interactieve elementen (zoals drukknoppen, luisterpalen...) in de opstelling.

FACILITEITEN

De museumshop en het -café blijven gesloten

Het museumcafé wordt momenteel vernieuwd en heropent pas later deze zomer. De museumshop met artikelen ontworpen en geproduceerd in het Industriemuseum is ondertussen terug open. We vragen je wel om liefst zo weinig mogelijk shopartikelen aan te raken.

Slechts één persoon/gezin toegelaten

Hou steeds voldoende afstand van andere bezoekers bij het gebruik van de toiletten. Was je handen ook grondig na elk toiletbezoek.

Tijdelijk geen babyspot

De EHBO-ruimte is momenteel enkel toegankelijk voor hoogdringende situaties. Hierdoor is er tijdelijk geen aparte ruimte beschikbaar om borstvoeding te geven of baby's te verversen. Omdat het museumcafé gesloten is, is het ook niet mogelijk om babyvoeding te laten opwarmen.

Het museumspel is tijdelijk niet te koop

Het museumspel 'Over mensen en machines' voor gezinnen met kinderen is tijdelijk niet te koop aan het onthaal.

De prikkelmand blijft beperkt beschikbaar

De prikkelmand blijft beschikbaar voor wie hier nood aan heeft. Het aanbod wordt wel beperkt tot een klein aantal voorwerpen die na gebruik gemakkelijk ontsmet kunnen worden. Bij de onthaalmedewerker kan je terecht voor meer info.

Bibliotheek blijft voorlopig gesloten

De bibliotheek kan opnieuw bezocht worden, maar alleen op afspraak. Mail bibliotheek@industriemuseum.be of bel 09 323 65 15 om je afspraak vast te leggen. Geef daarbij door welke werken je zou willen inkijken. Je kunt online zoeken in de bibliotheekcatalogus via www.cageweb.be. Ook via digitale weg blijven de medewerkers je natuurlijk graag verder helpen.

BEWAAR STEEDS EEN AFSTAND VAN 1,5 METER TEN OPZICHTE VAN ANDERE BEZOEKERS EN MUSEUMMEDEWERKERS.
WE WENSEN JE EEN FIJN BEZOEK!

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit