menu
 
Nieuwe fototentoonstelling 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie' vanaf 24 april. Boek nu je tickets.

VEILIG HET INDUSTRIEMUSEUM BEZOEKEN

Om je museumbezoek veilig te laten verlopen - zowel voor jezelf, andere bezoekers als de museummedewerkers - nemen we enkele voorzorgsmaatregelen. We vragen je deze richtlijnen door te nemen en tijdens je bezoek na te leven. 

Ook in het museum zelf worden alle richtlijnen duidelijk gecommuniceerd. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met Kurt Waegeman, het corona-aanspreekpunt van het museum, via kurt.waegeman@stad.gent of bel 09 323 65 00. Tijdens je bezoek kan je ook steeds een van de medewerkers aanspreken bij vragen. We helpen je graag verder. 

VOOR JE (INDIVIDUEEL) BEZOEK

Enkel individueel bezoek

Bezoek het museum alleen, met je eigen huisgenoten of knuffelcontact. Leerkrachten lezen op deze pagina meer over de bezoekmogelijkheden met de klas.

Reserveer je bezoek

Er worden slechts een beperkt aantal personen tegelijkertijd toegelaten in het museum. Reserveer daarom vooraf je bezoek. Koop je tickets online via de website of reserveer telefonisch via 09 210 10 75 (op weekdagen, van 9 tot 17 uur).

Cash geld wordt niet aanvaard

Zorg er voor dat je in het museum op elektronische manier je telefonisch gereserveerde tickets kan afrekenen. Cash geld wordt tijdelijk niet aanvaard.


Kom niet meer dan 15 minuten vooraf naar het museum

Meld je op de gekozen dag binnen het gereserveerde tijdslot aan bij het onthaal. (Een tijdslot is een periode van een halfuur waarbinnen je mag toekomen, dit is niet de tijd waarin je het museum moet bezoeken.)

Vestiaire is niet toegankelijk

De vestiaire en lockers om spullen in op te bergen zijn terug beschikbaar. Maar denk eraan om een muntstuk van één euro te voorzien om een locker te gebruiken. Er kan tijdelijk geen cash geld gewisseld worden aan het onthaal.

TIJDENS JE BEZOEK

Draag bij voorkeur een mondmasker
 

Het dragen van een mondmasker (vanaf 12 jaar) dat mond én neus bedekt, is verplicht tijdens een museumbezoek. Vergat je er een mee te brengen, dan kan je een herbruikbaar mondmasker kopen aan het museumonthaal. 

Neem de trap

De lift is bij voorkeur enkel toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Neem zoveel mogelijk de trap.

Bewaar afstand

Ga de trap achter elkaar op en af en hou steeds uiterst rechts. Zo bewaar je voldoende afstand van andere bezoekers die mogelijk je pad kruisen. 

Volg het uitgestippelde parcours

Volg tijdens je bezoek steeds het uitgestippelde parcours op de grond. Blijf binnen de afgebakende zones. Respecteer ook eventuele extra richtlijnen op bepaalde plaatsen in de tentoonstelling, bijvoorbeeld over het gebruik van handgels bij interactieve elementen in de opstelling.

FACILITEITEN

Bar Baudelo

Het museumcafé Bar Baudelo is momenteel gesloten.

Slechts één persoon/gezin toegelaten

Hou steeds voldoende afstand van andere bezoekers bij het gebruik van de toiletten. Was je handen ook grondig na elk toiletbezoek.

Tijdelijk geen babyspot

De ruimte voor EHBO en borstvoeding is beschikbaar. Ook het museumspel kan gespeeld worden, maar respecteer steeds de richtlijnen over bijvoorbeeld het gebruik van ontsmettingsgel.

De prikkelmand blijft beperkt beschikbaar

De prikkelmand blijft beschikbaar voor wie hier nood aan heeft. Het aanbod wordt wel beperkt tot een klein aantal voorwerpen die na gebruik gemakkelijk ontsmet kunnen worden. Bij de onthaalmedewerker kan je terecht voor meer info.

Bibliotheek blijft voorlopig gesloten

De bibliotheek kan bezocht worden, maar alleen op afspraak. Mail bibliotheek@industriemuseum.be of bel 09 323 65 15 om je afspraak vast te leggen. Geef daarbij door welke werken je zou willen inkijken. Je kunt online zoeken in de bibliotheekcatalogus via www.cageweb.be. Ook via digitale weg blijven de medewerkers je natuurlijk graag verder helpen.

BEWAAR STEEDS EEN AFSTAND VAN 1,5 METER TEN OPZICHTE VAN ANDERE BEZOEKERS EN MUSEUMMEDEWERKERS.
WE WENSEN JE EEN FIJN BEZOEK!

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit