Menu
 
Het Industriemuseum is terug open. Je bezoek vooraf reserveren is verplicht. Klik hier voor meer informatie en het online kopen van tickets.

VEILIG HET INDUSTRIEMUSEUM BEZOEKEN

Om je museumbezoek veilig te laten verlopen - zowel voor jezelf, andere bezoekers als de museummedewerkers - nemen we verschillende voorzorgsmaatregelen. We vragen je deze richtlijnen grondig door te nemen en tijdens je bezoek na te leven. 

Ook in het museum zelf worden alle richtlijnen steeds duidelijk gecommuniceerd. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@industriemuseum.be of het nummer 09 323 65 00 of spreek tijdens je bezoek een van onze medewerkers aan. We helpen je graag verder. 

VOOR JE BEZOEK

Bezoek met huisgenoten of alleen

Het museum kan je enkel individueel of met huisgenoten bezoeken. Een bezoek duurt maximaal anderhalf uur. Groepsbezoeken zijn momenteel nog niet mogelijk. 

Museum over de middag gesloten

Om de museummedewerkers de kans te geven op een veilige manier te lunchen alsook de belangrijkste contactpunten te ontsmetten, sluit het museum over de middag:
op weekdagen: gesloten van 12u tot 13u
in het weekend en op feestdagen: gesloten van 13u tot 14u

Reserveer je bezoek

Er worden slechts een beperkt aantal personen tegelijkertijd toegelaten in het museum. Vrije bezoeken zonder reservatie zijn daarom niet mogelijk. Vooraf je bezoek reserveren is dus verplicht, ofwel via de online ticketingtool ofwel telefonisch via BOEKjeBEZOEK op het nummer 09 210 10 75 (op weekdagen, van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u).

Cash geld wordt niet aanvaard

Leg je telefonisch je bezoek vast bij BOEKjeBEZOEK? Zorg er dan voor dat je in het museum op elektronische manier je gereserveerde tickets kan afrekenen. Cash geld wordt niet aanvaard.


Kom niet meer dan 15 minuten vooraf naar het museum

Breng op het moment van je bezoek je online ticket of reservatiebewijs mee naar het museum. Kom ook niet meer dan 15 minuten voor aanvang van het door jou gereserveerde tijdsslot langs. Zo vermijden we te veel mensen in de inkomhal. (Een tijdslot is een periode van een kwartier waarbinnen je mag toekomen en aanmelden aan het onthaal.)

Vestiaire is niet toegankelijk

Breng geen rugzakken, tassen, paraplu's, plooifietsen... mee naar het museum, want de vestiaire is tijdelijk niet beschikbaar
Kom je met een buggy en wil je die ergens kwijt? Geen probleem. Meld dit eventjes aan de onthaalmedewerker, die je hierbij graag helpt.

Geen folders

Aan het onthaal wordt geen wegwijzer-folder meer meegegeven tijdens je bezoek. Heb je graag een plannetje bij de hand om de tentoonstellingen te bezoeken? Maak dan thuis een print en breng dit mee tijdens je bezoek:
grondplan drukkerijafdeling
grondplan hoofdtentoonstelling

TIJDENS JE BEZOEK

Meubilair niet toegankelijk

De zitbanken in de inkomhal en de banken in de museumtuin kunnen tijdelijk niet gebruikt worden. Ook het meubilair op de verdiepingen is niet toegankelijk. Ben je minder goed te been en wil je tijdens je museumbezoek even kunnen uitrusten? Vraag de onthaalmedewerker dan om een opklapbaar meeneemstoeltje dat ontsmet werd.

Neem de trap

De lift is enkel toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Neem zoveel mogelijk de trap.

Bewaar afstand

Ga de trap achter elkaar op of af en hou steeds uiterst rechts. Zo bewaar je voldoende afstand van andere bezoekers die mogelijk je pad kruisen. 

Draag bij voorkeur een mondmasker

Het dragen van een mondmasker tijdens je bezoek is niet verplicht, maar we raden dit sterk aan.

Volg het uitgestippelde parcours

Volg tijdens je museumbezoek steeds het uitgestippelde parcours via de pijlen op de grond. Het is verboden de afgebakende zones te betreden. Respecteer ook eventuele extra richtlijnen op bepaalde plaatsen in de tentoonstelling, bijvoorbeeld over het gebruik van interactieve elementen (zoals drukknoppen, luisterpalen...) in de opstelling.

FACILITEITEN

Het kinderhoekje is afgesloten

De kinderhoek in de inkomhal is niet beschikbaar. Op zoek naar leuke kleurplaten of andere tips voor thuis? Neem dan zeker even hier een kijkje.

De museumshop en het -café blijven gesloten

Het museumcafé blijft voorlopig gesloten. Ook de museumshop is tijdelijk dicht. Aan het onthaal kan je echter wel een kleine selectie shopartikelen - allemaal ontworpen en geproduceerd in het Industriemuseum - verkrijgen. Vraag vrijblijvend meer inlichtingen aan de onthaalmedewerker.

Slechts één persoon/gezin toegelaten

Er mag slechts één persoon (of gezin) tegelijk gebruik maken van de toiletten. Volg daarom de richtlijnen ter plaatse en wacht indien nodig eventjes je beurt af.

Tijdelijk geen babyspot

De EHBO-ruimte is momenteel enkel toegankelijk voor hoogdringende situaties. Hierdoor is er tijdelijk geen aparte ruimte beschikbaar om borstvoeding te geven of baby's te verversen. Omdat het museumcafé gesloten is, is het ook niet mogelijk om babyvoeding te laten opwarmen.

Het museumspel is tijdelijk niet te koop

Het museumspel 'Over mensen en machines' voor gezinnen met kinderen is tijdelijk niet te koop aan het onthaal.

De prikkelmand blijft beperkt beschikbaar

De prikkelmand blijft beschikbaar voor wie hier nood aan heeft. Het aanbod wordt wel beperkt tot een klein aantal voorwerpen die na gebruik gemakkelijk ontsmet kunnen worden. Bij de onthaalmedewerker kan je terecht voor meer info.

Bibliotheek blijft voorlopig gesloten

De bibliotheek van het museum blijft voorlopig nog even gesloten. Maar onze medewerkers helpen je waar mogelijk graag via digitale weg verder. Lees er hier meer over.

BEWAAR STEEDS EEN AFSTAND VAN 1,5 METER TEN OPZICHTE VAN ANDERE BEZOEKERS EN MUSEUMMEDEWERKERS.
WE WENSEN JE EEN FIJN BEZOEK!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit