De drukkerijafdeling is momenteel enkel open op donderdag!

Het Industriemuseum opent

19/09/2018

Het Industriemuseum gaat van start met een heus Industriefestival.

Twee dagen lang opent het kersverse Industriemuseum gratis de deuren voor alle kijk- en doelustigen. Instaprondleidingen, fietstochten, vertelmomenten, workshops en heel wat randanimatie zorgen voor een feestelijke toets bij de opening van de nieuwe hoofdtentoonstelling. Niet alleen in en rond het Industriemuseum zelf maar ook in de (binnen)stad.

Wij geven alvast onze tips hieronder mee!

Voor alle instaprondleidingen, wandelingen en fietstochten in de stad en workshops verwijzen we door naar deze pagina

Kaliesj

Bij een festival hoort uiteraard een deugddoend drankje… Brouwer Crabbelaer, FERM en het Industriemuseum toveren samen Kaliesj bier en Kaliesj kombucha op de tafel. Twee drankjes op basis van kalisse. Arbeiders namen het vroeger mee naar de fabriek en dronken het ook als verfrissing tijdens de zomer. Om die traditie te eren serveert Bar Mitte Kaliesj.

Proef heerlijk mee!

Zaterdag en zondag

CirQmatiQue Super3000

De eerste volautomatische kindverbetermachine van CirQ komt naar het Industriemuseum. Schuif je liefste mormel in de ene kant van de machine… en laat je verrassen door wat er aan de andere kant uitkomt.

Zaterdag van 13u30 tot 16u30

Vanaf 1,5 jaar

Allez, Chantez

Mensen samenbrengen om samen te zingen, dat is het doodeenvoudige concept van Allez, Chantez. Voor iedereen en zonder drempels - zangtalent geheel optioneel. Allez Chantez palmt de Minnemeers voor het museum in met een liedjesrepertoire op maat.

Kom en zing luidkeels mee!

Zaterdag 14 uur.

Farm on Wheels

Boer Jef en zijn knuffelschaapjes palmen de museumtuin in. Voel aan de zachte schapenwol en spin er zelf een draadje van! Waag ook je kans aan het spinnewiel. Ben jij een geboren spinner?

Zondag van 14 tot 17 uur

Vanaf 1.5 jaar

Vlaamse Industriekermis

Snuister rond op de Vlaamse Industriekermis in een bloeiende museumtuin. Leef je uit in het ballenkraam, kom eendjes vissen of snoep van een lekker pluizige cotton candy op het terras van Bar Mitte. Voor muziek, ballonnen en de nodige animatie wordt gezorgd!

Zaterdag en zondag doorlopend.

Fer-Unique

Smid Kristof Verkouille trad in de voetsporen van overgrootvader Frans Verkouille en legt tegenwoordig zelf zijn creatieve ei als kunstsmid. Kom een kijkje nemen in de smidse die voor de gelegenheid naar de tuin van het Industriemuseum verhuist. Het zal ongetwijfeld vonken geven!

Zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur.

Marcel vertelt

Kom luisteren naar Marcel Scheirlinck. Oud-textilien. Marcel is 86 jaar, maar fris als een hoentje en een geboren verteller bovendien. Hij werkte tussen 1946 en 1963 bij Desmet-Guequier, de voormalige textielfabriek waarin vandaag het Industriemuseum huist. Benieuwd naar zijn avonturen bij de liftkoker? Of waar de prikklok toen hing?

Zaterdag om 15u30.

POP-UP Quiz ETWIE i.s.m. CirQ

ETWIE, het in-house Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed zit boordevol weetjes. Zó vol dat ze die weetjes tijdens het Industriefestival op jou afvuren in de vorm van een spannende pop-up quiz. Quiz desk, buzzer en dozijnen vragen liggen op jou te wachten.

Durf jij de uitdaging aangaan?

Zondagsbrunch en tea-time

Bar Mitte serveert een zondagse brunch met lekkernijen uit de museumtuin, quiches, slaatjes en smoothies. Schuif mee aan tafel en geniet van een welverdiend tafelmoment. Erna is er tea-time met live piano!

Brunch van 11 tot 15 uur
Tea-time van 16 tot 17u30

Industreets: Bar Mitte x ABSTRKT

Bar Mitte en ABSTRKT slaan de handen in elkaar voor een open air editie van het gekende partyconcept... in de museumtuin! Verwacht je aan een eclectische namiddag met een warme sound en industriële tonen op de achtergrond van draaiende machines. Met dj's Glz (special disco funky set), Lebawski (Moonday) en Bröder.

Zaterdag van 15 tot 22 uur