Menu
 
Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!

Industriemuseum zoekt creatieve coach (m/v/x)

08/03/2019

In het AGB Erfgoed van Stad Gent bundelen het STAM, het Huis van Alijn en het Industriemuseum de krachten om ons ruim en divers erfgoed te koesteren door het opnieuw een toekomst te geven. Met een innoverende blik op de toekomst koesteren ze kunstcollecties voor de Gentenaars.

In elk museum leidt een museumdirecteur alles in schitterende banen, samen met een enthousiast team van stafmedewerkers. Naast de 3 musea is er een zakelijk team, aangestuurd door de algemeen zakelijk directeur. Het team ondersteunt de musea vanuit het AGB Kunsten en Design én het AGB Erfgoed bij management- en ondersteunende processen.

Je wordt tewerkgesteld als consulent leidinggevend bij de drukkerij- en textielafdeling van het Industriemuseum. De textiel- en drukkerijcollecties zijn de twee kerncollecties van het Industriemuseum. Ze kennen een grote samenhang en volledigheid vanuit technisch en historisch oogpunt. Beide collecties bevatten enkele unieke objecten, zelfs op internationaal vlak. Een groot deel is voor het publiek zichtbaar in de permanente tentoonstellingen. Het operationele karakter van de machines en het ‘dynamisch behoud’ ervan, maakt deze collecties van het Industriemuseum erg bijzonder. Een ploeg van gedreven medewerkers en vrijwilligers, vaak met een technische of creatieve achtergrond, zorgt ervoor dat de machines bijna dagelijks in werking zijn voor het publiek. Het textiel en drukwerk dat geproduceerd wordt, wordt onder meer verkocht in de museumshop. Deze kerncollecties staan opgesteld over twee verdiepingen van het museum. Je werkplek wordt dus de tentoonstelling, waar bezoekers niet alleen collectiestukken ontdekken, maar ook zelf aan de slag kunnen, hun verhaal achterlaten en hun kennis delen. Creativiteit, experiment en kennisdeling komen op de eerste plaats.

Als consulent leidinggevend drukkerij- en textielafdeling ben je verantwoordelijk voor de goede werking van de textiel- en drukkerijafdeling. Je maakt deel uit van het team publiek:

 • - Je coacht medewerkers en vrijwilligers op de werkvloer, je volgt hen nauw op, bewaakt hun planning en organiseert overleg met hen. Je voert samenwerkingsgesprekken en stimuleert hun groeiproces door opleidingen.
 • - Vanuit jouw expertise ben je het aanspreekpunt voor projecten binnen de textiel- en drukkerijafdeling. Museummedewerkers, vrijwilligers en externen kunnen bij jou terecht.
 • - Met plezier volg je de productie van de textiel- en drukkerijafdeling voor de museumshop op.
 • - Dankzij jouw netwerkvaardigheden ga je actief op zoek naar samenwerking met externen om de maak- en doeplekken in het museum op een innovatieve manier vorm te geven.
 • - Je doet niets liever dan samenwerken met het team collectie en het team publiek van het Industriemuseum om de werking van beide afdelingen af te stemmen op de doelstellingen van het museum en op het publieksaanbod voor verschillende doelgroepen.
 • - Technische problemen en het onderhoud van de machines en toestellen volg je op, in samenwerking met de vrijwilligers en de deskundigen.
 • - In samenspraak met de verantwoordelijke waak je over de veiligheid bij het gebruik van de machines.
 • - Jou omschrijven als een netwerker is een understatement: je onderhoudt een duurzaam netwerk binnen de grafische sector, de textielsector, de onderwijs- en de cultuurwereld en het maatschappelijke veld.
 • - Het opvolgen van hedendaagse ontwikkelingen, technieken en trends binnen de textiel- en drukkerijwereld hoort hier natuurlijk ook bij.
 • - Je observeert de museumbezoeker en geeft opportuniteiten, kansen en aandachtspunten door aan de medewerkers.
 • - Door vormingen bouw je jouw vaktechnische bekwaamheid (kennis producten, technieken, materialen) verder uit en implementeer je dit binnen de werking.
 • - Je bent verantwoordelijk voor de aan jou toevertrouwde goederen en materiaal en staat in voor het onderhoud hiervan.
 • - Je bent gepassioneerd door verschillende textiel- of druktechnieken. Een opleiding, cursus of aantoonbare ervaring in één van beide of beide vakgebieden is een vereiste.
 • - Je communiceert goed en functioneert op je best met veel mensen om je heen. Jou omschrijven als een teamplayer is een understatement.
 • - Als consulent leidinggevend ben je een voorbeeld van gastvrijheid en kan je zelfstandig werken (eigen werkzaamheden voorbereiden, plannen en praktisch organiseren).
 • - Ervaring in het omgaan met of coachen van vrijwilligers is een pluspunt.
 • - Je bent flexibel: regelmatig avond- en weekendwerk behoren tot de job
Contactpersoon Ann Van Nieuwenhuyse, directeur Industriemuseum, 09 323 65 07.

Gent gaat voluit voor gelijke kansen. We selecteren kandidaten op basis van hun schitterende kwaliteiten, passies en vaardigheden. Je kans om mee te bouwen aan de stad wordt niet beïnvloed door je leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geaardheid, geloof, handicap, nationaliteit, …

Wat zijn de voorwaarden?  ​​​​​

 • - Je beschikt over aantoonbare kennis of ervaring in textiel- of druktechnieken (bv. cursus, opleiding, diploma,…)
 • - Indien je laatstejaarsstudent bent, dien je het bewijs te leveren dat je laatstejaarsstudent bent op moment van uiterste inschrijvingsdatum.
 • - Indien je een buitenlands diploma hebt, moet je vóór de uiterste inschrijvingsdatum een gelijkwaardigheidsattest voorleggen of het bewijs leveren dat je de gelijkwaardigheid van jouw diploma hebt aangevraagd. Daarnaast voldoe je aan de algemene voorwaarden.
Wat zijn de selectiestappen?

De selectieprocedure bestaat voor aanwerving uit:

 • - Een niveaubepalende test als je niet beschikt over een bachelordiploma. Deze bestaat uit computergestuurde selectietesten op het niveau van de functie. Indien je slaagt, ga je door naar het volgende selectieonderdeel.
 • - Niet-eliminerende computergestuurde testen die relevant zijn voor het niveau en de inhoud van de functie. Deze kunnen eventueel aangevuld worden met een persoonlijkheidsvragenlijst. Dit selectieonderdeel is adviserend.
 • - Een eliminerend kort mondeling deel waarbij je situaties voorgelegd krijgt die het leervermogen toetst.
 • - Een mondeling deel waarin je jouw motivatie brengt en een aantal competenties aantoont via o.a. werkervaring, kennis van de functie-inhoud, cases, ... Er kan gevraagd worden om voorafgaand aan het interview een case, presentatie of rollenspel voor te bereiden.
De niveaubepalende proeven en het kort mondeling deel gaan onder voorbehoud door op 18, 24 of 25/04/2019.

De psychotechnische proeven en het mondeling deel gaan onder voorbehoud door op 7 of 9/05/2019.

In de selectieprocedure worden volgende competenties gemeten: klantgericht handelen, resultaatgericht werken, coachen, team leiden, samenwerken, probleemoplossend werken, organiseren, technische vaardigheden beheersen en netwerken.

Iets voor jou? Schrijf je uiterlijk in op 25/03/2019. Klik op deze link om te solliciteren.

Bezorg ons zeker volgende documenten door ze toe te voegen aan jouw dossier ten laatste op de uiterste inschrijvingsdatum 25/03/2019:

 • - een recent cv een kopie van jouw diploma of een bewijs dat je laatstejaarsstudent bent.
 • - Indien je een buitenlands diploma hebt: een gelijkwaardigheidsattest of het bewijs dat je dit hebt aangevraagd.
 • - Indien je een bachelordiploma hebt, voeg dit dan toe aan jouw online dossier. Mogelijks worden een aantal computergestuurde testen voor jou niet-eliminerend.
Je sollicitatie is pas geldig als je alle gevraagde documenten aan je dossier hebt toegevoegd.

Solliciteer je voor een job waarvoor relevante werkervaring vereist is? Vermeld dan de exacte data van je tewerkstellingen en de functie-inhoud in jouw cv. Het moet duidelijk zijn dat je aan de ervaringsvereiste voldoet.

Wat krijg je van ons?

 • - Een voltijdse, contractuele tewerkstelling van onbepaalde duur op B-niveau
 • - Een aantrekkelijk salaris (bruto maandelijks loon vanaf € 2.461 waarbij relevante anciënniteit kan worden meegenomen
 • - Een afwisselende job, met veel menselijk contact en heel wat eigen verantwoordelijkheden
 • - Laat je inspireren door een ruim opleidingsaanbod dat aansluit bij je taken en behoeften.
 • - Maaltijdcheques
 • - Volledige terugbetaling van het openbaar vervoer of een ferme fietsvergoeding of een (elektrische) pendelfiets
 • - Een gratis hospitalisatieverzekering
 • - Eindejaarspremie
 • - Een aantrekkelijke verlofregeling: 35 verlofdagen
 • - De mogelijkheid tot telewerk en glijdende werkuren.
De plaats van tewerkstelling is in het Industriemuseum, Minnemeers 10, 9000 Gent.

Met deze selectieprocedure leggen we een wervingsreserve aan. De wervingsreserve kan gebruikt worden voor toekomstige vacatures of voor gelijkaardige vacatures bij andere diensten.

Als je verandert van functie en/of je gaat over naar een leidinggevende functie, doorloop je een nieuwe proeftijd/inloopperiode.

Heb je nog vragen over de procedure of de jobinhoud?

Voor meer informatie over de procedure en arbeidsvoorwaarden kan je terecht bij Laure Caus (09 266 75 78), collega bij de Dienst Selectie en Mobiele Ploeg.

Heb je nog andere vragen? Onze dienst staat voor je klaar! Bel ons op 09 266 75 60 of mail naar jobs@gent.be.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit