Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!

Gentse Feesten in het Industriemuseum

09/07/2019
GENTSE FEESTEN IN HET INDUSTRIEMUSEUM

Van 19 tot 28 juli 2019 beloven de wereldberoemde Gentse Feesten de stad weer om te toveren tot een bruisend en gezellig volksfeest. Ook het Industriemuseum draagt z'n steentje bij met tal van boeiende wandel- of fietstochten, rondleidingen, elke dag fijne workshops voor kinderen, indrukwekkende demonstraties en alom bekende 'Middeleeuws Ontbijt'.

KINDEREN EN GENTENAARS GRATIS

Voor kinderen is een museumbezoek in het Industriemuseum altijd gratis, maar wist je dat ook Gentenaars het museum tijdens de Gentse Feesten elke dag gratis kunnen bezoeken? Bij betalende activiteiten valt de kostprijs voor je toegangsticket dus volledig weg!

MIDDELEEUWS ONTBIJT

Begin je dag tijdens de Gentse Feesten met het Middeleeuws Ontbijt. Dagelijks van 8.30 tot 11.30 uur. Reserveren kan niet: iedereen die voor 11.30 uur komt, wordt bediend. Smakelijk!

WANDELEN EN FIETSEN

Wandel doorheen de Gentse beluiken, duik in het brouwerijverleden van de stad, fiets langs het Gentse industriële erfgoed of ga mee op druktocht door de Gentse straten: guerilla printing! Tijdens de druktocht druk je live met putdeksels en ander leuks uit de omliggende straten. Street art op z’n best!

PLANTAARDIG VERVEN

Laurence De Craene is textielkunstenares en experimenteert met de vele planten uit de verftuin van het Industriemuseum om textiel te kleuren of te bedrukken. Kijk je even mee?

DRUKKEN, VILTEN, TINKEREN

Schuif met het hele gezin mee aan de workshoptafel en kom tijdens de Gentse Feesten vilten, tinkeren of drukken. Er staan heel wat technieken op het programma: linosnede, monoprint, droge naald, blokdrukken... Je gaat ongetwijfeld met een mooi kunstwerkje naar huis!

BRULLENDE TEXTIELMACHINES

Elke dag van de Gentse Feesten zullen onze textielmachines op volle toeren draaien. Een hels kabaal, maar indrukwekkend om te zien hoe de weefgetouwen de draden aan elkaar brullen.

INSTAPRONDLEIDING

Stap mee in één van de instaprondleidingen met gids doorheen de nieuwste afdelingen van het Industriemuseum. Er zijn rondleidingen in de kersverse drukkerijafdeling en er is een rondleiding in de hoofdtentoonstelling. Welkom!

EN NOG VEEL MEER...

Naast een kanjer van een Gentse Feestenprogramma heeft het museum nog heel wat andere leuke nieuwtjes voor je klaar: de zomerzoektocht van Vlieg, nieuwe handdoeken in de museumshop en leuke workshops in het najaar (je eigen kaftpapier maken, plantaardig verven, typografie...). Grasduin maar even door de agenda!