Het Industriemuseum en museumcafé zijn momenteel tijdelijk gesloten. Klik voor meer info.

Museum tijdelijk gesloten vanaf 29 oktober

28/10/2020

Het Industriemuseum gaat opnieuw dicht. Uit solidariteit met de zorgsector en iedereen die getroffen wordt door deze crisis niet pas zaterdag, maar vandaag al. De deuren opnieuw moeten sluiten doet pijn, maar het is een maatregel die we begrijpen en waar we met de museumploeg achter staan. Want zoals iedereen zien ook wij de cijfers de hoogte in gaan, voelen we het virus elke dag een stapje dichterbij komen.

Nochtans deden we, samen met onze collega’s uit de hele sector, talloze inspanningen om cultuur na die eerste lockdown opnieuw op een veilige en aangename manier mogelijk te maken. Het museum was een veilig bastion. Onze robuuste fabriek, met meer dan 1000 m² fabrieksvloer per verdieping, gaf het zorgvuldig gelimiteerde aantal bezoekers – letterlijk – de nodige ruimte om zich zorgeloos in de tentoonstellingen onder te dompelen.

Vanaf morgen zal het opnieuw stil zijn tussen de fabrieksmuren. Niet alleen de bezoekers zullen gemist worden. Ook veel collega’s moeten hun passie even opbergen. Ze kunnen niet langer draden spinnen, stoffen weven, letters gieten of kaartjes drukken. Bubbels kunnen niet langer komen knutselen in de Tinker Studio. Alles ligt stil.

Maar rond corona is het allesbehalve stil. Het virus is meer dan ooit terug. We móeten bij elkaar wegblijven. Mensen met tickets voor een museumbezoek worden zo snel mogelijk gecontacteerd met meer informatie. Verder annuleren we al onze evenementen, voorlopig tot en met eind november.

De voorbije maanden werkten we met z’n allen hard aan de nieuwe tentoonstelling 100% Textiel. Het moment om er vol trots mee uit te pakken, stellen we nu even uit. Maar we komen terug. En wanneer dat zo is, kijken we uit naar jullie bezoek!

De voltallige ploeg van het Industriemuseum

PRAKTISCH

Mensen die al een ticket kochten voor een museumbezoek worden zo snel mogelijk gecontacteerd met meer informatie.

Alle geplande evenementen tot en met eind november worden voorlopig geannuleerd. Wie al inschreef voor een van de activiteiten, mag binnenkort ook meer nieuws verwachten over zijn/haar inschrijving.

CONTACT

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het museum via info@industriemuseum.be of bel naar 09 323 65 00. Let wel, door de sluiting en omdat veel medewerkers van thuis uit werken, kan het zijn dat het museum op bepaalde momenten moeilijk telefonisch bereikbaar is.