Draag steeds een mondmasker en reserveer vooraf je bezoek. Klik hier en koop je tickets online.

De bibliotheek is terug open (op afspraak)

17/06/2020

De museumbibliotheek documenteert en informeert over de museumcollectie, maar je kan er ook terecht met vragen over het bredere industriële erfgoedveld, zoals onder andere industriële revoluties, bedrijfsgeschiedenissen, productietechnieken, industriële architectuur, woon- en arbeidsomstandigheden, kinderarbeid, consumptiegeschiedenis, …

De bibliotheek van het Industriemuseum kan sinds 2 juni terug live bezocht worden. Vooraf een afspraak maken is echter nodig. Mail hiervoor naar bibliotheek@industriemuseum.be of bel 09 323 65 15.

Geef bij het maken van een afspraak liefst ook al meteen door welke werken uit de bibliotheek je graag zou raadplegen tijdens je bezoek. Zo kunnen de medewerkers het nodige materiaal klaar leggen tegen je komst, zodat het bezoek in de meest veilige omstandigheden kan verlopen. De bibliotheekcatalogus kan je online doorzoeken via CaGeWeB, de Catalogus van Gentse Wetenschappelijke Bibliotheken.

Kom je liever nog niet in persoon langs, maar heb je vragen over een bepaald onderwerp? Dan helpen de bibliotheekmedewerkers je natuurlijk ook graag via digitale weg verder. Stuur je vragen zo duidelijk mogelijk naar bibliotheek@industriemuseum.be en we helpen je op weg.