menu
 
Draag steeds een mondmasker en reserveer vooraf je bezoek. Klik hier en koop je tickets eenvoudig en snel online.

Vacature // workshopbegeleider Letterpress

23/06/2020

Voor het publieksaanbod voor scholen en groepen werkt het Industriemuseum samen met een gedreven team van gidsen en workshopbegeleiders. Voor de versterking van dit team is het museum op zoek naar (een) freelance workshopbegeleider(s), specifiek voor de workshop Letterpress

FUNCTIE

Als freelance workshopbegeleider verzorg je de workshops Letterpress. In deze workshop maken deelnemers kennis met (hand)letterzetten, hoogdruk en typografie. Na een korte inleiding gaan ze aan de slag met een zethaak en letters. Deelnemers maken enkele woorden of een korte zin en drukken hun ontwerp af met een proefpers. In deze workshop werken we met loden of houten letters.

De workshop wordt gegeven voor verschillende doelgroepen: scholen (lager en secundair onderwijs), hoger onderwijs, volwassenen, families… Zowel beginners als mensen uit de grafische (onderwijs)sector kunnen deze workshop volgen. De workshop duurt standaard 2 uur, maar kan ook op aanvraag van scholen/groepen langer duren. Het maximum aantal deelnemers is 15 personen.  

PROFIEL

  • Je hebt ervaring met Letterpress als druktechniek.
  • Je bent vertrouwd met de geschiedenis van de grafische industrie of je bent bereid om je hier verder in te verdiepen. 
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van workshops voor diverse groepen. In samenspraak kunnen we afspreken welke doelgroep jou het meest ligt.
  • Je stemt je verhaal en de workshop af op de leefwereld en voorkennis van de groep.
  • Je bent flexibel en kan je vrijmaken op weekdagen (overdag) en eventueel in het weekend. De workshops gaan steeds door tijdens de openingsuren van het museum en worden na reservatie toegekend aan één van de beschikbare workshopbegeleiders. 
  • Je kan goed samenwerken: hoewel je de workshop alleen zal begeleiden, vorm je één team met de andere workshopbegeleiders en kom je vaak in contact met erfgoedbewakers, onthaalmedewerkers, gidsen en vrijwilligers. 
  • Je bent zelfstandig (eventueel in bijberoep) of werkt via een interimbureau.
  • Je bent creatief en enthousiast.  

AANBOD

Je kan bij bij het museum aan de slag als freelancer op zelfstandige basis of via een interimkantoor. De frequentie van de workshops hangt af van de aanvragen van de scholen en groepen en van jouw beschikbaarheid. 

Verder voorziet het Industriemuseum ook in een opleiding en kennismaking in de drukkerijafdeling van het museum. We voorzien ook een uitgeschreven scenario voor de workshops. Daarnaast heb je ook de kans om zelf zaken aan te reiken. Je komt tot slot terecht in een boeiende werkomgeving.

SOLLICITEREN

Heb je interesse in deze vacature? Bezorg ons dan je cv, samen met een motivatiebrief, via info@industriemuseum.be, uiterlijk op donderdag 6 augustus.

Met vragen over deze functie kan je terecht bij Lize De Doncker (educatief medewerker) via lize.dedoncker@stad.gent of 09 269 42 20. 

Workshop Letterpress
Letterkast
Handletterzetten

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit